Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / 26.000 τόνοι γάλακτος παράγονται στο Ρέθυμνο – Κι όμως, έρχονται λουκέτα

26.000 τόνοι γάλακτος παράγονται στο Ρέθυμνο – Κι όμως, έρχονται λουκέτα

26.000 τόνοι γάλακτος παράγονται κάθε χρόνο στο Ρέθυμνο με τον νομό να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις ανά τους νομούς της Ελλάδας σε κτηνοτροφική ανάπτυξη, ωστόσο μετά την πτώση των τιμών στο κρέας, αντίστοιχα πτωτικά κινούνται και οι τιμές στο γάλα με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να ετοιμάζουν κινητοποιήσεις. Στο εργατικό κέντρο Ρεθύμνου συνεδρίασαν κτηνοτρόφοι από τη δυτική Κρήτη με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ως εδώ και μη παρέκει αναφώνησαν στην συνάντησή τους οι κτηνοτρόφοι της δυτικής Κρήτης που βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, διαθέτοντας τα προϊόντα τους μετά από πολύ κόπο και κόστος, σε εξευτελιστικές τιμές, όπως εξηγεί ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων Ρεθύμνου, Γιώργος Βενιεράκης. Η Κρήτη είναι το μοναδικό νησί ανά την Ελλάδα που δεν επιδοτούνται οι επιχειρηματίες της υπαίθρου για το μεταφορικό τους κόστος.

Την ίδια ώρα, λουκέτα επικρέμανται σε γαλακτοκομικές επιχειρήσεις της Κρήτης, αφού μετά τη σημαντική πτώση στις τιμές διάθεσης του ντόπιου κρέατος, αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο γάλα, όπως δηλώνει ο πρόεδρος της ένωσης Ρεθύμνου, Γιάννης Γλεντζάκης που έχει στείλει επιστολή σε πολιτικούς φορείς επί του θέματος.

Ο Μανούσος Σταυριανουδάκης, πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων Χανίων, καλεί σε ενότητα τον κλάδο, ο οποίος προθερμαίνει τις μηχανές του, για νέο γύρο κινητοποιήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize