Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / 2.073 επιβάτες στο λιμάνι της Σούδας με την πρώτη άφιξη του κρουαζιερόπλοιου Rhapsody of the Seas

2.073 επιβάτες στο λιμάνι της Σούδας με την πρώτη άφιξη του κρουαζιερόπλοιου Rhapsody of the Seas

Rhapsody of the Seas 1

Στο Λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε σήμερα για πρώτη φορά το κρουαζιερόπλοιο Rhapsody of the Seas της εταιρείας Royal Caribbean International μέλους του Ομίλου Royal Caribbean Cruises Ltd., του δεύτερου μεγαλύτερου Ομίλου διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων διεθνώς. Το πλοίο στο οποίο επιβαίνουν 2.073 επιβάτες και 798 άτομα πλήρωμα κατέφθασε στη Σούδα στις 7:00 προερχόμενο από την Μύκονο και θα αναχωρήσει στις 18:00 με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Σημειώνεται ότι το Rhapsody of the Seas θα προσεγγίσει 14 συνολικά φορές για το 2015 στο λιμάνι της Σούδας και τον προορισμό των Χανίων, ενώ θα συνεχίσει με αρκετές αφίξεις και για το 2016.

Rhapsody of the Seas 3

Με αφορμή τον πρώτο κατάπλου του κρουαζιερόπλοιου και της εταιρείας για το 2015 στο λιμάνι της Σούδας, οργανώθηκε από το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων γιορτή υποδοχής των επιβατών με κρητικό μουσικοχορευτικό συγκρότημα (σχολή Μπούζουκα) και προσφορά τοπικών εδεσμάτων. Επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων κ. Κώστα Μπροκαλάκη με τον καπετάνιο του πλοίου, τον οποίο καλωσόρισε στο λιμάνι της Σούδας και στα Χανιά και του επέδωσε αναμνηστική πλακέτα και ενημερωτικό υλικό για τα Χανιά, ενημερώνοντάς τον παράλληλα για τα προγραμματισμένα έργα και παρεμβάσεις στo Λιμένα της Σούδας. Ο καπετάνιος ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και εξέφρασε την ικανοποίησή του τόσο για τα χαρακτηριστικά του λιμένα που διασφαλίζουν την ασφαλή και χωρίς προβλήματα προσέγγιση, όσο και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες στη χερσαία ζώνη του λιμένα που αφορούν τους επιβάτες και το πλήρωμα.

Rhapsody of the Seas 2

Το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο ανήκει στην κατηγορία των κλασσικών κρουαζιερόπλοιων της μεσαίας-μεγάλης κατηγορίας και διακρίνεται συχνά για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει στους επιβάτες του. Ανήκει στην κλάση Vision Class της εταιρείας και έχει ανακαινισθεί πλήρως προσφάτως (μέσα του 2012), προσφέροντας πολυτέλεια και ανέσεις ανωτέρων κατηγοριών κρουαζιερόπλοιων. Χαρακτηριστικά του πλοίου είναι ο τοίχος αναρρίχησης, οι 8 συνολικά πισίνες που διαθέτει, το θέατρο των 1.200 θέσεων κλπ.

Rhapsody of the Seas 4

Με αφορμή τον πρώτο κατάπλου του Rhapsody of the Seas στο Λιμάνι της Σούδας και στο προορισμό των Χανίων, ο Πρόεδρος του Λ.Τ.Ν.Χ. κ. Κώστας Μπροκαλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Σήμερα έχουμε την χαρά να υποδεχόμαστε για πρώτη φορά το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Rhapsody of the Seas, το οποίο είναι και το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας Royal Caribbean International για φέτος. Το ότι το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο θα μας επισκεφθεί συνολικά 14 φορές φέτος και θα συνεχίσει με αρκετές αφίξεις και του χρόνου, είναι δείγμα αφενός της ικανοποίησης της εταιρείας από το Λιμάνι της Σούδας και τον προορισμό των Χανίων και αφετέρου της άριστης και συνεχούς συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ του Λ.Τ.Ν.Χ. και της εταιρείας. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός του τριπλασιασμού των προσεγγίσεων των κρουαζιερόπλοιων του ομίλου, που από 9 το 2014 γίνονται 32 το 2015 με τα πλοία άνω των 2.000 επιβατών από 5 το 2014 να γίνονται 22 το 2015. Έχουμε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ικανοποίηση και την βελτίωση της εμπειρίας των επιβατών από το Λιμάνι και τον προορισμό και συνεχώς βελτιώνουμε τα ποιοτικά μας μεγέθη που παρουσιάζονται στα ερωτηματολόγια ικανοποίησης των επιβατών. Θεωρούμε ότι η άριστη συνεργασία που έχουμε με τον Όμιλο της Royal Caribbean Cruises Ltd. (Royal Caribbean International, Celebrity Cruises, Azamara Cruises) θα συνεχισθεί και θα επεκταθεί ποιοτικά και ποσοτικά τα επόμενα χρόνια και θα αποτελέσει και οδηγό για την προσέλκυση στα Χανιά και άλλων ποιοτικών εταιρειών διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων ”.

Rhapsody of the Seas 5 Rhapsody of the Seas 6

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Μόλις 3 κρουαζιερόπλοια στον Άγιο Νικόλαο τους επόμενους 2 μήνες!

anatolh.com Σήμερα το μεσημέρι (στις 12.30) υποδεχτήκαμε στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου το κρουαζιερόπλοιο Golden …

Σχόλια

Font Resize