Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΡΗΤΗ / ΡΕΘΥΜΝΟ / 1ο ανά την Ελλάδα το νοσοκομείο Ρεθύμνου!

1ο ανά την Ελλάδα το νοσοκομείο Ρεθύμνου!

1ο υψηλότερο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης κατά της γρίπης των εργαζομένων πανελλαδικά

Το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου πριν λίγες ημέρες έλαβε βράβευση από τον Υπουργό Υγείας και τη Συντονιστική Επιτροπή Εμβολιασμού Επαγγελματιών Υγείας του ΚΕΕΛΠΝΟ για το γεγονός ότι το Νοσοκομείο μας πέτυχε το 1ο υψηλότερο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης κατά της γρίπης των εργαζομένων πανελλαδικά τη περίοδο 2016-2017 μεταξύ των Μονάδων Υγείας του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο εμβολιασμός των εργαζομένων σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας αποτελεί το κύριο προ­ληπτικό μέσο κατά της νοσοκομειακής μετάδοσης της γρίπης και συστήνεται παγκοσμίως από τους φορείς δημόσιας υγείας. Η σύσταση αυτή στοχεύει στην προστασία ευάλωτων ασθενών από τη μετάδοση γρίπης μέσα σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας και διασφαλίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών τους.

Παρόλο που ο εμβολιασμός των εργαζομένων συστήνεται αρκετές δεκαετίες και το γεγονός ότι ο εμβολιασμός του προσωπικού είναι αποτελεσματικός για την πρόληψη της νοσοκομειακής γρίπης, τα επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης των εργαζομένων δεν ξεπερνούν το 20% στην Ελλάδα. Ωστόσο, το Νοσοκομείο Ρεθύμνου κατάφερε και πέτυχε την υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη, σε ποσοστό 57,11%, κατά της γρίπης των εργαζομένων πανελλαδικά.  

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου και το Δ.Σ οφείλουν να συγχαρούν δημόσια τους εργαζόμενους οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην ηθική υποχρέωσή τους  να προστατεύουν τους ευάλωτους ασθενείς και να συμβάλουν στη βελτίωση και διασφάλιση της ποιότητας των παρεχομένων υπη­ρεσιών του Νοσοκομείου. Επίσης, η Διοίκηση συγχαίρει τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και την πρόεδρό της, Ιατρό κ. Ιωαννίδου Ελένη Παθολόγο – Λοιμωξιολόγο  καθώς και τις Επισκέπτριες Υγείας του Νοσοκομείου, για την εξαιρετική οργάνωση και υλοποίηση του έργου τους.

Check Also

Ρέθυμνο – Νεκρός και δύο τραυματίες στη διασταύρωση για Ασή Γωνιά

neakriti.gr Νεκρός 25χρονος άνδρας σε τροχαίο και δύο τραυματίες Σύγκρουση ΙΧ προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize