Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / 13/09/2014 – Πανελλαδική πρωτιά φυτείας από παραισθησιογόνους κάκτους «San Pedro» στο.. νότιο Ρέθυμνο

13/09/2014 – Πανελλαδική πρωτιά φυτείας από παραισθησιογόνους κάκτους «San Pedro» στο.. νότιο Ρέθυμνο

Μια τεράστια καλλιέργεια με 246 παραισθησιογόνους κάκτους «San Pedro» ύψους 2,5 μέτρων και 12 παραισθησιογόνους κάκτους «Peyote», εντόπισε η αστυνομία στο Ρέθυμνο. Στο σημείο συνελήφθησαν και τρεις ξένοι υπήκοοι. Συγκεκριμένα σε περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο συνελήφθησαν ένας 57χρονος υπήκοος Ολλανδίας, ένας 32χρονος υπήκοος Πολωνίας και μία 50χρονη υπήκοος Γερμανία και κατηγορούνται – κατά περίπτωση – για αδικήματα της κατοχής, καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Μία φυτεία διαφορετική από τις…άλλες, καθώς αποτελείται από μια ειδική ποικιλία κάκτων με παραισθησιογόνες ιδιότητες, εντόπισαν αστυνομικοί στην διάρκεια έρευνας για χασισοφυτείες στα νότια του Ρεθύμνου. Οι αστυνομικοί πηγαίνοντας στο σπίτι ενός Ολλανδού που διαμένει μόνιμα εκεί, είδαν μιαν ολόκληρη φυτεία από συνολικά 250 κάκτους που έφταναν μέχρι και στα 2,5 μέτρα ύψος.

Στη συνέχεια διαπίστωσαν πως επρόκειτο για ένα είδος παραισθησιογόνου κάκτου, ο οποίος προέρχεται από την νότια και κεντρική Αμερική. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον κάκτο San Pedro, ο οποίος περιέχει την ουσία μεσκαλίνη.Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον καλλιεργητή ενώ σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται τέτοια καλλιέργεια και μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο, σύμφωνα με το flashnews.gr.

Στο παρελθόν είχαν εντοπιστεί περιπτώσεις που κάποιοι είχαν επιχειρήσει να φέρουν στην χώρα τέτοιους κάκτους, κυρίως από την Ολλανδία.

Ο κάκτος San Pedro, είναι ένας ταχέως αναπτυσσόμενος κιονοειδής κάκτος που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 6 μέτρα ύψος.

Απαντάται στις Άνδεις του Εκουαδόρ και του Περού σε υψόμετρο μεταξύ 2000-3000 μ. Βρίσκεται επίσης στην Αργεντινή, τη Βολιβία και τη Χιλή.

Εκτός από την ενθεογόνο, άλλες χρήσεις του κάκτου San Pedro περιλαμβάνουν την παραδοσιακή ιατρική, την παραδοσιακή κτηνιατρική και επίσης καλλιεργείται ευρέως ως καλλωπιστικός κάκτος.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 57χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

• διακόσιοι τριάντα τέσσερις (234) παραισθησιογόνοι κάκτοι «San Pedro» ύψους έως δυόμιση (2,5) μέτρα,
• δώδεκα (12) παραισθησιογόνοι κάκτοι «Peyote»,
• αποξηραμένη ποσότητα τμημάτων παραισθησιογόνου κάκτου, βάρους εκατόν ενενήντα πέντε (195) γραμμαρίων,
• ποσότητα τμημάτων παραισθησιογόνου κάκτου, βάρους διακοσίων (200) γραμμαρίων,
• χρηματικό ποσό τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων (4.500) ευρώ, προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες και
• μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

paraisthisiogonoi-kaktoi-san-perdo

Check Also

Ρέθυμνο – Νεαρός άνδρας 21 ετών στον εισαγγελέα με 105 λαθραία πακέτα τσιγάρα

Το δελτίο τύπου της αστυνομίας:  Συνελήφθη, 21χρονος αλλοδαπός, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize