Αρχική / NEWS VIDEOS / 130 εγγραφές ανά την Κρήτη έχουν γίνει στα μητρώα οικοτεχνίας

130 εγγραφές ανά την Κρήτη έχουν γίνει στα μητρώα οικοτεχνίας

Το νομοθετικό πλαίσιο έχει ψηφιστεί και η οικοτεχνία αποτελεί πλέον μια εναλλακτική παραγωγική και αναπτυξιακή διέξοδο για τους κατοίκους της ενδοχώρας που ολοένα και διαδίδεται περισσότερο.

Στην Κρήτη οι εγγραφές στα σχετικά μητρώα έχουν ήδη ξεπεράσει τις 100, ενώ μέχρι το φθινόπωρο αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των εγγεγραμμένων χάρις τις ενημερωτικές εκδηλώσεις της εκπαιδευτικής αναπτυξιακής – Πλοηγός. 

130 εγγραφές ανά την Κρήτη έχουν γίνει στα μητρώα οικοτεχνίας, δίνοντας μια νέα προοπτική στους επαγγελματίες του πρωτογενή τομέα που μπορούν να έχουν νόμιμα, επιπλέον εισόδημα μέσα από την παραγωγή «σπιτικών» προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας σε αντίθεση με την βιομηχανοποιημένη παραγωγή. Μάλιστα γίνονται προσπάθειες, ώστε να αυξηθεί και η επισκεψιμότητα στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται οι οικοτέχνες για να έχουν ιδίοις όμμασι μια βιωματική εμπειρία οι υποψήφιοι καταναλωτές.

Σε επίπεδο Κρήτης τα ινία της οικοτεχνίας κρατούν μέχρι στιγμής, η Ζάκρος, το Οροπέδιο Λασιθίου και η Κριτσά στα ανατολικά, ο Πλατανιάς και τα Σφακιά στα δυτικά και το Αμάρι, ο Μυλοπόταμος, το Φόδελε, ο Κρουσώνας και η Μεσαρά, στα κεντρικά και νότια τμήματα του νησιού.

Στο 33ο αναπτυξιακό συνέδριο Μυλοποταμιτών, συνεχίστηκε η ενημέρωση και ο διάλογος για την διάδοση της οικοτεχνίας με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για γεωργοκτηνοτρόφους, αφού το εισόδημα από την οικοτεχνία θεωρείται αγροτικό με αποτέλεσμα να μην απειλούνται οι επιδοτήσεις. Ανάλογες ενημερωτικές δράσεις θα γίνουν και σε άλλα μέρη της ενδοχώρας της Κρήτης.

Check Also

Ρέθυμνο και Μυλοπόταμος θα ξεδιψάσουν από το Φράγμα των Ποταμών Αμαρίου – «Τρέχουν» οι διαδικασίες

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.gr «Τρέχουν» οι διαδικασίες για να μπει τέλος στη λειψυδρία στην ευρύτερη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize