Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κάθε νέος φοιτητής

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κάθε νέος φοιτητής

Η έναρξη της φοιτητικής ζωής είναι σπουδαία στιγμή για τον κάθε νέο. Όμως πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα και η διασκέδαση (αυτά τα δύο πάνε μαζί στη φοιτητική ζωή) καλό θα είναι να είσαι έτοιμος για όλα όσα θα αντιμετωπίσεις. Η καλή οργάνωση άλλωστε θα σε βοηθήσει πολύ στη φάση αυτή, αλλά και μετά στη ζωή σου.

Συμμάζεψε τα σημαντικά έγγραφα
Οι περισσότερες διαδικασίες που έχουν σχέση με τις σχολές, τις υπηρεσίες και το δημόσιο απαιτούν σημαντική γραφειοκρατία που αν δεν είσαι οργανωμένος θα προκαλέσει πονοκέφαλο. Μάζεψε σε ένα φάκελο όλα τα σημαντικά έγγραφα που χρειάζεσαι όπως συμβόλαια ενοικίου, εγγραφή σε σχολή, πιστοποιητικά, στοιχεία αποδοχών γονιών, φωτογραφίες, εξουσιοδοτήσεις κ.ά. γιατί χωρίς αυτά δεν έχει ούτε φοιτητική χορηγία, ούτε ρεύμα, ούτε νερό, ούτε internet.

Ηλεκτρονικός υπολογιστής
Οι εποχές των τετραδίων και των φυλλαδίων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί αφού όλα πλέον βρίσκονται στο internet. Το πιο πολύτιμο αγαθό κατά τη φοιτητική περίοδο είναι το laptop του ή το tablet. Σε περίπτωση που διαθέτεις συμφωνία internet home της Cytanet μπορείς να χρησιμοποιήσεις κουπόνι που θα προμηθευτείς από κάποιο κατάστημα Cytashop και να το εξοφλήσεις σε 24 δόσεις. Απλά επέλεξε κουπόνι αξίας €120, €240 ή €360 και χρησιμοποίησέ το για την αγορά της συσκευής της επιλογής σου. Ακόμη, δικαιούσαι επιπλέον έκπτωση στο ταμείο μέχρι και €40.

Διατροφή
Καλό το φαγητό της καντίνας και ακόμη καλύτερο το φαγητό της μαμάς που θα πηγαινοέρχεται σε τάπερ κάθε σαββατοκύριακο. Όμως θα πρέπει να προβλέψεις και για τις έκτακτες ανάγκες που θα προκύπτουν μες τη νύχτα ή όταν δεν θα έχεις χρόνο να σηκώσεις κεφάλι από το διάβασμα. Γι αυτό είναι απαραίτητα 1-2 εύχρηστα μαγειρικά σκεύη με τα παρελκόμενα έστω για εκείνες τις ελάχιστες στιγμές που θα αποφασίσεις να το παίξεις master chef.

Νους υγιής…
Πριν πέσεις με τα μούτρα σε εργασίες, διαβάσματα και εξετάσεις φρόντισε για την εκγύμναση του σώματος σας γιατί η φοιτητική ζωή μπορεί να έχει τη θετική πλευρά αλλά δεν θέλεις να παραμελήσεις το σώμα και την καλή υγεία. Το θετικό είναι ότι οι περισσότερες σχολές είναι συμβεβλημένες με γυμναστήρια που βρίσκονται κοντά στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις και μπορείς να αξιοποιήσεις τα ειδικά πακέτα που προσφέρουν σε φοιτητές.

Αποθηκευτικοί χώροι
Τα περισσότερα φοιτητικά δωμάτια διαθέτουν περιορισμένους αποθηκευτικούς χώρους. Για να μην μετατραπεί ο χώρος σου σε βομβαρδισμένο τοπίο πριν καν περάσει η πρώτη εβδομάδα φρόντισε να εξασφαλίσεις αποθηκευτικούς χώρους όπου θα μπορείς να καταχωνιάζεις ρούχα, προσωπικά αντικείμενα και ότι άλλο έχεις πεταμένο στα πατώματα. Ιδανική λύση είναι οι εύκαμπτες θήκες που χωρούν κάτω από το κρεβάτι ενώ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αγνοήσεις τη βιβλιοθήκη, αφού τα βιβλία θα καταλήξουν σε στοίβες στο πάτωμα.

Πολύμπριζα
Τα καλώδια και οι φορτιστές από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά, τηλεοράσεις, ηχεία και λοιπές ηλεκτρικές συσκευές είναι πολύ πιθανόν να γεμίσουν τις 2-3 πρίζες του χώρου σου πριν καν ξεκινήσεις να αδειάζεις τις κούτες. Φρόντισε να έχεις μαζί σου 1-2 πολύμπριζα για να αποφύγεις τη συμφόρηση

Βιταμίνες
Η φοιτητική ζωή συνοδεύεται από τρελά ωράρια, πολύ διάβασμα, ξενύχτι, γλέντια και κούραση. Για να μην φτάσεις στο σημείο να περιφέρεσαι σαν ζόμπι από τάξη σε τάξη και από πάρτι σε πάρτι, καλό είναι να προβλέψεις την ενδυνάμωση του οργανισμού με πολυβιταμίνες που θα σε κρατήσουν ακμαίο και δυνατό.

Επίπλωση
Αν το διαμέρισμα σου είναι μη επιπλωμένο την ώρα που θα επιλέξεις καναπέ να έχεις υπόψη ότι ο καναπές – κρεβάτι είναι μία λύση που θα σου φανεί εξαιρετικά χρήσιμη αφού, αφού όλο και κάποιος συμφοιτητής θα ξεμείνει τα χαράματα στο σπίτι σου ή όλο και κάποιος γονιός θα αποφασίσει να σε επισκεφτεί. Επίσης μην παραμελήσεις το γραφείο. Μπορεί να αποφοίτησες διαβάζοντας σε πατώματα, κρεβάτια ή καναπέδες αλλά όταν θα πρέπει να γράψεις μία εργασία 4.000 λέξεων με το laptop ακουμπισμένο στα γόνατα θα καταλάβεις τη χρησιμότητα του γραφείου.

Ποδήλατο
Καλό το αυτοκίνητο και η μηχανή αλλά για μικρές αποστάσεις όπως αυτές από το διαμέρισμα στη σχολή η λύση του ποδηλάτου είναι ιδανική, ιδίως αν δεις τι συμβαίνει με τους χώρους στάθμευσης όπου δεν βρίσκεις να παρκάρεις ούτε αν ξεκινήσεις από τα χαράματα.

«Πώς να την απολαύσω χωρίς internet;»
Φοιτητική ζωή χωρίς internet δεν νοείται. Για να έχεις ατελείωτες ώρες έρευνας και μελέτης ή ακόμη και για να έχεις ώρες που θα περνάς στο σπίτι με φίλους η σταθερή σύνδεση internet είναι άκρως απαραίτητη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize