Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Όχι στα νέα μέτρα από τους συνταξιούχους – Συμμετοχή στις αυριανές κινητοποιήσεις

Όχι στα νέα μέτρα από τους συνταξιούχους – Συμμετοχή στις αυριανές κινητοποιήσεις

Σε συμμετοχή στις αυριανές κινητοποιήσεις καλούν οι συνταξιούχοι του Ρεθύμνου δια στόματος του Προέδρου της Ένωσης, Λευτέρη Κοτσαρίδη, στις 19.30 στην Πλατεία 4 Μαρτύρων,  κατά της ψήφισης των νέων μέτρων που θα σημάνουν επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των συνταξιούχων λόγω της αύξησης του κόστους υγείας και του ΦΠΑ.

Διατροφή και υγεία είναι οι βασικές ανάγκες των συνταξιούχων και μόνο αυτές προτίθενται να εξυπηρετούν καθημερινά λόγω οικονομικής αδυναμίας, ενώ καλούν την κυβέρνηση να πληρώσουν όσοι έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα και όσοι έχουν αποκρύψει εισοδήματα και όχι οι συνταξιούχοι, αλλά να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα.

Η εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρεθύμνου, πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου.

Όπως ανέφερε ο Ταμίας της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρεθύμνου, Στέλιος Ξεξάκης:

36 ψήφισαν

28 ναι

5 όχι

3 λευκά

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ:

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

 

ΡΕΘΥΜΝΟ, 14-7-2015

 

Εμείς οι Συνταξιούχοι του Νομού Ρεθύμνης εκφράζουμε την αντίθεσή μας στη συνεχιζόμενη οικονομική πολιτική της σκληρής λιτότητας γιατί ρίχνει τα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων και των Συνταξιούχων και συρρικνώνει κάθε χρόνο τα εισοδήματά μας.

 • Αρνούμαστε να πληρώσουμε για μια ακόμα φορά τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των κυβερνήσεων και την κατεδάφιση των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων και παροχών.
 • Δεν ανεχόμαστε τις παράλογες αντικοινωνικές και αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης και των «τοκογλύφων» δανειστών.
 • Δεν ανεχόμαστε τις σαρωτικές ανατροπές των εργασιακών σχέσεων και τις οριζόντιες περικοπές των συντάξεών μας που επέβαλε η Τρόικα με συνοπτικές διαδικασίες και η νέα κυβέρνηση συνεχίζει αυτές τις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλουν εκβιαστικά Ε.Ε, Ε.Κ.Τ, Δ.Ν.Τ.
 • Αγωνιζόμαστε και εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της σκληρής λιτότητας γιατί δεν αφήνει τίποτα από τις κατακτήσεις των Συνταξιούχων και εργαζομένων και καλούμαστε συνεχώς να πληρώσουμε ενώ δεν έχουμε.
 • Εκφράζουμε αγωνιστικά την αλληλεγγύη μας σε όλους τους απεργούς-ανέργους, γιατί τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας είναι ανάμεσά τους και καταδικάζουμε τις πολιτικές λιτότητας και της νέας κυβέρνησης που υποκύπτει στις πιέσεις και εκβιασμούς των θεσμών (Τρόικα).

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

 1. Δωρεάν Δημόσια Υγεία σε φάρμακα και υπηρεσίες υγείας και εξασφάλιση με ευθύνη του κράτους της έγκυρης και επαρκούς τροφοδοσίας σε όλα τα φάρμακα.
 2. Την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και την μη εμπορευματοποίηση της Υγείας στα ιδιωτικά συμφέροντα, καθώς και την άμεση στελέχωση από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
 3. Την πλήρη φοροαπαλλαγή πρώτης κατοικίας.
 4. Αφορολόγητο 12.000€.
 5. Κατώτατη σύνταξη 1.200€.
 6. Τον πλήρη και σύγχρονο εξοπλισμό του Νοσοκομείου μας με όλα τα μηχανήματα, έτσι ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία στους γειτονικούς νομούς και η πληρωμή συμμετοχής 25% στα ιδιωτικά εργαστήρια που μας παραπέμπουν, καθώς και πλήρη στελέχωση από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στο μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του Νομού.
 7. Όχι στην εκποίηση της Δημόσιας Περιουσίας.
 8. Προσλήψεις γιατρών στα Κ.Α.Π.Η.
 9. Απαιτούμε την ορθή λειτουργία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως αρμόζει να λειτουργούν τα Υποκαταστήματα Ε.Ο.Π.Υ.Υ , ενώ σήμερα το μόνο που μας προσφέρουν είναι  αφάνταστη ταλαιπωρία.

Εμείς οι Συνταξιούχοι ζούμε την εξαθλίωση. Το εισόδημά μας σφαγιάστηκε από τις τεράστιες περικοπές στις συντάξεις μας. Η ζωή μας και η ζωή των οικογενειών μας όχι μόνο εξαθλιώνεται, αλλά μπαίνει σε άμεσο κίνδυνο από την άθλια κατάσταση που επικρατεί στην ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη και υγεία. Το μπάχαλο δημιουργήθηκε με τον νέο οργανισμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ στο Ρέθυμνο, όπου έχουν υπογράψει σύμβαση οκτώ γιατροί με τον νέο οργανισμό Υγείας και αύριο μπορεί να μην είναι κανείς, ενώ και ο Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου έχει καθιερώσει 10€ για το γράψιμο των φαρμάκων μας και σε πολλές περιπτώσεις τα αναγραφόμενα φάρμακα κοστίζουν μόνο 5€.

Πληρώνουμε μια ζωή στα ασφαλιστικά μας ταμεία για να έχουμε μια αξιοπρεπή σύνταξη και αξιοπρεπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Τον ιδρώτα μας τον κακοδιαχειρίστηκαν χωρίς να μας ρωτήσουν και είναι υποχρεωμένοι να βρουν λύση στα προβλήματά μας και να περάσουμε γαλήνια την υπόλοιπη ζωή μας. Εάν επένδυαν στην υγεία τους κόπους και τον ιδρώτα μας, δεν θα είχαμε σήμερα αυτά τα προβλήματα.

Θα αγωνιστούμε ενωμένοι σαν μια γροθιά με την Ομοσπονδία μας για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων που βιώνουμε. Θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για τα νέα δεδομένα άμεσα, για την τάχιστη επίλυση των σοβαρών προβλημάτων στην Υγεία και την αποκατάσταση των συντάξεων που παράνομα έχουν περικοπεί. Εξουσιοδοτούμε την Διοίκηση του Σωματείου να κοινοποιήσει το ψήφισμα στην Κυβέρνηση – Κόμματα – Βουλευτές του Νομού – Τοπικές Αρχές και τα Τοπικά Μ.Μ.Ε.

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                         Ο Γραμματέας

Κοτσαρίδης Ελευθέριος                          Λιολάκης Ανδρέας

syntaxiouhoi (1) syntaxiouhoi (2) syntaxiouhoi (3) syntaxiouhoi (4) syntaxiouhoi (5) syntaxiouhoi (6) syntaxiouhoi (7) syntaxiouhoi (8) syntaxiouhoi (9) syntaxiouhoi (10)

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Ιεράπετρα, Σητεία, Τυμπάκι και Χανιά σε κινητοποιήσεις στο Ηράκλειο πριν ξεκινήσει η απεργία της ΠΝΟ

radiolasithi.gr Την πρόταση για μια μαζική κινητοποίηση από όλους τους αγροτικούς συλλόγους της Κρήτης πριν …

Σχόλια

Font Resize