Αρχική / NEWS VIDEOS / Όλες οι εξελίξεις για: Νέο Πειραματικό Γυμνάσιο – Αποκατάσταση Α’ ΕΠΑΛ & εξοπλισμό Β’ ΕΠΑΛ – Μεταστέγαση Γυμνασίου-Λυκείου Πανόρμου

Όλες οι εξελίξεις για: Νέο Πειραματικό Γυμνάσιο – Αποκατάσταση Α’ ΕΠΑΛ & εξοπλισμό Β’ ΕΠΑΛ – Μεταστέγαση Γυμνασίου-Λυκείου Πανόρμου

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=FVsaTXz_HNk[/embedyt]

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρία Λιονή στο γραφείο της για τα στεγαστικά ζητήματα στην εκπαίδευση. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για την ολοκλήρωση της μελέτης και μετατροπής της, αντί για Νηπιαγωγείο σε νέο Πειραματικό Γυμνάσιο στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης Γάλου Ρεθύμνου, μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι αφιλοκερδώς θέλει να συμβάλει ο Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Γερμανός, στην αποπεράτωση της μελέτης. Έχουν δοθεί για τη μελέτη ήδη σχεδόν 0,5 εκατομμύριο ευρώ και απομένουν 150.000 ευρώ. Οι τελευταίες 70.000 ευρώ θα δοθούν με την παράδοση της μελέτης.

Τον Δεκέμβριο αναμένεται να παραδοθεί το Γυμνάσιο – Λύκειο Ατσιποπούλου. Ο εξοπλισμός του υφιστάμενου Γυμνασίου Ατσιποπούλου θα μείνει ως έχει για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Β’ ΕΠΑΛ που θα μεταφερθεί εκεί, ενώ το νέο Γυμνάσιο – Λύκειο Ατσιποπούλου θα εξοπλιστεί με το περίσσευμα άλλων σχολικών μονάδων και με δαπάνες του Δήμου Ρεθύμνου, καθώς ο πρώην ΟΣΚ νυν Κτιριακές Υποδομές δε διαθέτει το παραμικρό ποσό για τον σκοπό αυτό.  «Τρέχει» η ΠΕΡ να εξασφαλίσει 135.000 ευρώ για το δρόμο που θα οδηγεί στο νέο σχολείο, ενώ αναζητούνται και 600.000 για την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού. Παράλληλα, για να εξασφαλιστεί κονδύλιο τουλάχιστον 50.000 ευρώ για την αποκατάσταση του Α’ ΕΠΑΛ, πρέπει να τρέξουν οι διαδικασίες σύνταξης σχετικού τεχνικού δελτίου το οποίο θα υποβληθεί υπόψιν του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, μέχρι τον προσεχή Φεβρουάριο. Σημειωτέον, ότι το Α’ ΕΠΑΛ στεγάζεται σε κτίριο που χρειάζεται νομιμοποίηση και γειτνιάζει με το Παράρτημα Ρεθύμνου του ΤΕΙ Κρήτης το οποίο σύντομα λόγω του προγράμματος Hiper θα φιλοξενεί συχνά πυκνά ακαδημαϊκούς ανά τον κόσμο, και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για ευπρέπεια και όχι μόνο του εκπαιδευτικού συγκροτήματος στα Περιβόλια Ρεθύμνου.

Σε ό,τι αφορά στο κτιριακό πρόβλημα του Γυμνασίου – Λυκείου Πανόρμου έχουν εξασφαλιστεί 80.000 ευρώ συνολικά για τη μεταφορά του σχολείου σε Δημόσιο κτίριο του Δήμου Μυλοποτάμου, ενώ στο περιθώριο της σύσκεψης εκφράστηκαν κάποια παράπονα από τον Σύλλογο Γονέων Μαθητών Δήμου Ρεθύμνου για τη μεταφορά των μαθητών, τα οποία διερευνώνται.

Μαρία Λιονή Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου
Μαρία Λιονή Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου

suskepsi stegastiko ekpaideusis (10) suskepsi stegastiko ekpaideusis (9) suskepsi stegastiko ekpaideusis (8) suskepsi stegastiko ekpaideusis (7) suskepsi stegastiko ekpaideusis (6) suskepsi stegastiko ekpaideusis (5) suskepsi stegastiko ekpaideusis (4) suskepsi stegastiko ekpaideusis (3) suskepsi stegastiko ekpaideusis (2) suskepsi stegastiko ekpaideusis (1)

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Πανελλήνιες 2018: Δείτε θέματα και απαντήσεις μαθηματικών – άλγεβρας ΕΠΑΛ

dikaiologitika.gr Στις 10:00 πμ το υπουργείο Παιδείας ανάρτησε στην ιστοσελίδα του τα θέματα μαθηματικών για …

Σχόλια

Font Resize