Αρχική / Travel / Όλεθρος από την αύξηση ΦΠΑ στον τουρισμό

Όλεθρος από την αύξηση ΦΠΑ στον τουρισμό

Οι επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου αναμένεται να απορροφήσουν την αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό για να παραμείνει η Ελλάδα ανταγωνιστικός προορισμός στην Μεσόγειο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Προέδρου των Τουριστικών Πρακτόρων Ρεθύμνου, Στράτου Μπερέτη.

mperetis

Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου ξενοδόχων Ρεθύμνου, Νίκος Κουμνάς, θεωρεί ότι συγκρατεί δυνάμεις ο τουρισμός στην Κρήτη, καθώς οι ακυρώσεις δεν είναι εκτεταμένες, το ανησυχητικό όμως είναι ότι οι νέες κρατήσεις έρχονται με το σταγονόμετρο.

koumnas

Δεν αναμένεται να υπάρξουν μειώσεις πτήσεων προς την Κρήτη από το εξωτερικό, παρά την απορύθμιση της τουριστικής αγοράς, όμως θα ασκηθούν πιέσεις για μείωση τιμών παρά την αύξηση του ΦΠΑ.

Χαμηλές είναι οι πληρότητες ακόμα και τον Ιούλιο, όπως και ο τζίρος γιατί με προσφορές προσπαθούν να γεμίσουν τα ξενοδοχεία της Κρήτης παρά του ότι διανύουμε το απόγειο μιας συνηθισμένης και όχι σαν της φετινής τουριστικής περιόδου.

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Προβληματική έναρξη και μετά φουλ σεζόν – Φιλοξενία, χαμόγελο, ευφυΐα και ευελιξία του έμψυχου δυναμικού διακρίνουν το Ρέθυμνο

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.gr Προβληματική θα είναι η έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου και ενώ …

Σχόλια

Font Resize