Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΡΗΤΗ / ΡΕΘΥΜΝΟ / Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες από τον Δήμο Αγίου Βασιλείου

Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες από τον Δήμο Αγίου Βασιλείου

agrotes kinitopoiiseis (2)
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίου Βασιλείου με εισήγηση του Δημάρχου κ. Γιάννη Ταταράκη εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις των αγροτών της Κρήτης ενάντια στα νέα που πρόκειται να ψηφιστούν τις επόμενες ημέρες στην Βουλή.
«Το Δημοτικό Συμβουλίου του Δήμου Αγίου Βασιλείου ενόψει του Παγκρήτιου Συλλαλητηρίου των αγροτών με ομόφωνη απόφαση εκφράζει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα τους ενάντια στα νέα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα που προβλέπει η συμφωνία με τους πιστωτές της χώρας για τον τομέα τους.
Σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία και την συρρίκνωση του γεωργικού εισοδήματος ο αγροτικός κόσμος βάλλεται από καταιγισμό μέτρων και αποφάσεων η εφαρμογή των οποίων θα αναγκάσουν τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο να εγκαταλείψει τη γη αφού καθιστούν την ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα ασύμφορη με αλυσιδωτές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες για την χώρα μας.
Στη σημερινή εποχή της κρίσης, πιστεύουμε ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης και ευημερίας αλλά και την μεγαλύτερη μηχανή τροφοδοσίας για την επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας μας. Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει η πολιτεία αντί των φορο-επιδρομών στα γεωργικά εισοδήματα με δυσβάσταχτα μέτρα, με τόλμη και βαθιές τομές να ενισχύσει τον αγροτικό τομέα προς κάθε κατεύθυνση, για μια γεωργία αναπτυξιακή που θα φέρει κέρδη τόσο στον αγρότη όσο και στην πατρίδα μας.
Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων της Κρήτης και καλούμε την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους και να λάβε κάθε αναγκαίο μέτρο που θα φέρει την ανάπτυξη στον αγροτικό τομέα.»

Check Also

Ρέθυμνο – Ένα λουλούδι μαραίνεται στο Βατόλακκο… – Ενάντια στην επίθεση στο παιδαγωγικό δικαίωμα των μαθητών να μαθαίνουν διαφορετικά

Κείμενο συμπαράστασης στο ΔΣ Βατόλακκου από το Σύλλογο για τη μελέτη της ελευθεριακής εκπαίδευσης «το Σπόρι» …

Σχόλια

Font Resize