Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Χιλιάδες έχουν σωθεί και ο αγώνας συνεχίζεται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Χιλιάδες έχουν σωθεί και ο αγώνας συνεχίζεται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Σε επαγρύπνηση βρίσκεται η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας έχοντας σώσει τις ζωές πάνω από 1.200 ατόμων που είχαν δημοσιοποιήσει μέσω διαδικτύου την πρόθεσή τους να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Ενδεικτικό του μεγάλου αγώνα της υπηρεσίας είναι η διαβεβαίωση του επικεφαλής, Μανώλη Σφακιανάκη, ότι θα συνεχίσουν από Σεπτέμβρη τις περιοδείες σε σχολεία της Ελλάδας, ενώ μόνο σε 4 μήνες είχαν επισκεφθεί για ενημερωτικές δράσεις 5.240 σχολικές μονάδες ανά την Ελλάδα.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει το διαδίκτυο να δαιμονοποιηθεί, αλλά οφείλουν οι γονείς να επιμορφωθούν κατάλληλα, ώστε να μπορούν να αποτελούν ασπίδα προστασίας των παιδιών τους από τυχόν κινδύνους, χωρίς να φτάνουν στο άλλο άκρο.. δηλαδή να «παρκάρουν” τα παιδιά τους στο διαδίκτυο με τις ώρες, αγνοώντας τι θα μπορούσε να πάει στραβά στη ζωή του παιδιού τους από αυτή την άμετρη και χωρίς κριτήρια έκθεση στο διαδίκτυο.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. πρωτοπορεί και έχει δεχτεί αρκετές διακρίσεις με τελευταία αυτή για ειδικό λογισμικό σε συσκευές κινητής τηλεφωνίας που μπορεί με ένα απλό άγγιγμα να φέρει τον γονιό ή και το παιδί σε κίνδυνο, σε επαφή με κάποιον ειδικό για τη διαχείριση της επείγουσας κρίσης και όχι απλά την καταγραφή της. (cyberkid.gr)

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο κατάμεστο Σπίτι του Πολιτισμού.

sfakianakis asfales diadiktuo (4) asfales diadiktuo (3) asfales diadiktuo (2) asfales diadiktuo (1)

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Κατασχέθηκαν 1,3 τόνοι κοκαΐνης σε ιταλικό πλοίο

ΑΠΕ - ΜΠΕ Οι αρχές της Βραζιλίας ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι κατασχέθηκε ποσότητα 1,3 τόνοι …

Σχόλια

Font Resize