Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Χαριστική βολή και όχι φιλί ζωής οι εκπτώσεις φέτος

Χαριστική βολή και όχι φιλί ζωής οι εκπτώσεις φέτος

Από όποια πλευρά κι αν κοιτάξει κάποιος την εκπτωτική περίοδο περισσότερο με χαριστική βολή παρά με φιλί ζωής μοιάζει για τους εμπόρους. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Μανώλη Ψαρουδάκη, ανυπολόγιστη κατρακύλα στον τζίρο τους βλέπουν όσοι διαθέτουν καταστήματα που εξαρτώνται από τον κατασκευαστικό κλάδο, αλλά και για προμήθεια οικιακού εξοπλισμού. Δεν υπήρχε θετικό κλίμα και τώρα δεν υπάρχει χρήμα, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο τουρισμός δεν αποφέρει τα αναμενόμενα, κάθε άλλο! Κατά 50% έχει μειωθεί η κατανάλωση από πλευράς τουριστών σε σχέση με πρόπερσι και μάλιστα σε ποσοστό 80% πραγματοποιούν αγορές με πλαστικό χρήμα με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η ήδη βεβαρυμένη κατάσταση της έλλειψης ρευστού χρήματος στην πραγματική οικονομία εξαιτίας των ελέγχων κεφαλαίων από τις τράπεζες.

Άγνωστο τι μέλλει γενέσθαι στον κλάδο του εμπορίου γιατί ακόμα και οι Έλληνες επισκέπτες που έφταναν κάθε καλοκαίρι στο νησί και αγόραζαν από την τοπική αγορά για να εξοπλίσουν τα πατρικά τους σπίτια, φέτος αγνοούνται σε ποσοστό 90%, έτσι οι επιχειρήσεις δεν κάνουν παρά εγγραφή υποχρεώσεων, ενώ αρκετοί επιχειρηματίες εξετάζουν το ενδεχόμενο να αναστείλουν τη λειτουργία των καταστημάτων τους για 2 χρόνια.

Ο Μανώλης Ψαρουδάκης καταγγέλλει ότι οι τράπεζες άνοιξαν για να εισπράξει το κράτος την ώρα που αργοπεθαίνει το εμπόριο, ενώ η πτώση του τζίρου δεν μπορεί να υπολογιστεί γιατί αρκετά καταστήματα σημειώνουν μηδενικό τζίρο. Δεν αποκλείει μάλιστα να έρθει «αιφνίδιος θάνατος» πολλών επιχειρήσεων με το πέρας της τουριστικής περιόδου.

ekptoseis (1) psaroudakis ekptoseis (4) ekptoseis (3) ekptoseis (2)

Check Also

Ο Ρεθυμνιώτης Μανώλης Ψαρουδάκης β’ αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ!

naftemporiki.gr Συνεδρίασε την Τρίτη το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize