Υπερβαίνουν τους 1.000 οι άμαχοι νεκροί από τις ρωσικές επιδρομές στη Συρία

rossia syria polemos

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται περισσότερα από 200 παιδιά. Συνολικά, μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες βομβαρδισμών, έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 893 τζιχαντιστών του ISIS.

Περισσότεροι από 1.000 άμαχοι, ανάμεσά τους περισσότερα από 200 παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία τους τελευταίους τέσσερις μήνες, σύμφωνα με στοιχεία του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί, που άρχισαν στις 30 Σεπτεμβρίου, έχουν συνολικά προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 3.000 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων 893 μελών του Ισλαμικού Κράτους και 1.141 ανδρών άλλων αντάρτικων ομάδων.

Η Μόσχα, πιστός σύμμαχος του συριακού καθεστώτος Άσαντ, υποστηρίζει ότι οι επιδρομές της στοχεύουν το ISIS και άλλες «τρομοκρατικές» οργανώσεις, ωστόσο, δυνάμεις της Δύσης και αντικαθεστωτικοί αντιτείνουν ότι πολύ συχνά στόχος είναι οι πιο μετριοπαθείς αντάρτες

Το παρατηρητήριο είναι μία μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στο Λονδίνο και συγκεντρώνει πληροφορίες από ακτιβιστές. Οι πληροφορίες του δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθούν.

Η Ρωσία από την πλευρά αρνείται κατηγορητικά κάθε ισχυρισμό ότι έχει προκαλέσει τον θάνατο αμάχων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize