Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Τρύπιο καλάθι κατά 30% οι αγροτικές επιδοτήσεις

Τρύπιο καλάθι κατά 30% οι αγροτικές επιδοτήσεις

Ένα τρύπιο καλάθι που δεν επιδιορθώνεται έχουν καταλήξει να είναι οι αγροτικές επιδοτήσεις, αφού οι δικαιούχοι βλέπουν χρόνο με το χρόνο οι επιδοτήσεις τους να εξανεμίζονται. Φέτος η μείωση αγγίζει πλέον το 30%, ενώ συνολικά η μείωση θα φτάσει στο 40%! Σε καλύτερη μοίρα οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι ευνοούνται από τις αλλαγές στην ΚΑΠ.

Μειωμένες βρίσκουν σε ποσοστό 30% φέτος τις επιδοτήσεις τους σε σχέση με το 2014 οι αγρότες σύμφωνα με το μέλος της ΕΑΣΗ και της ΟΑΣΝΗ Μιχάλη Καμπιτάκη και με πολλές απορίες από την πλευρά των παραγωγών για το τι καταβάλλεται με την πρώτη δόση.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Γιώργος Κατσανέβας από την πλευρά του, εξηγεί ότι μέσα σε μια πενταετία οι επιδοτήσεις θα μειωθούν σε ποσοστό 40%!

Αρκετοί δικαιούχοι διαπιστώνουν ότι για ΙΚΑ – ΟΓΑ – Εφορία δεν έχουν γίνει κρατήσεις, ωστόσο για τους δεσμευμένους λογαριασμούς προς τα πιστωτικά ιδρύματα και τους Δήμους τα χρήματα παρακρατούνται, κατά περίπτωση.

Άγνωστο παραμένει το κατά πόσο θα είναι διασφαλισμένες οι επιδοτήσεις για τους μη αγρότες κατ’ επάγγελμα, στο μέλλον, ενώ σε καλύτερη θέση είναι μέχρι στιγμής οι κτηνοτρόφοι από τις αλλαγές, αφού επιδοτούνται οι βοσκότοποι.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Νέα Κρήτη

Check Also

Κρήτη – Ουρές σε τράπεζες και ΑΤΜ μετά την πληρωμή των επιδοτήσεων

zarpanews.gr Ατελείωτες ουρές σχηματίζονται από χθες το απόγευμα στα εναπομείναντα ATM στο κέντρο των Χανίων. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize