Αρχική / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Τροποποίηση μελέτης για νέο Πειραματικό Γυμνάσιο στο Πανεπιστήμιο Κρήτης – Οι πόροι ανέγερσης, αγνονούνται

Τροποποίηση μελέτης για νέο Πειραματικό Γυμνάσιο στο Πανεπιστήμιο Κρήτης – Οι πόροι ανέγερσης, αγνονούνται

Με παρέμβαση της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Μαρίας Λιονή, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνου, Γιώργο Γεωργαλή θα έρθει η απαιτούμενη τροποποίηση της μελέτης για την ανέγερση νέου Πειραματικού Γυμνασίου σε έκταση του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο με 30.000 ευρώ.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης φρόντισε η απαιτούμενη έκταση των 80 στρεμμάτων να περάσει στη δικαιοδοσία του Δήμου Ρεθύμνου από την Τέως Νομαρχία που είχε αρχικά παραχωρηθεί, όμως εάν δεν ανοίξει κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης Πειραματικών Σχολείων, είναι δύσκολο να ξεκινήσουν οι εργασίες καθώς για ολόκληρη την Κρήτη ο προϋπολογισμός ανέγερσης νέων σχολικών μονάδων μέσω ΣΕΣ, δεν ξεπερνά τα 22 εκατομμύρια ευρώ.

Σε πρώτο χρόνο θα ανεγερθεί το νέο Πειραματικό Γυμνάσιο, έπειτα το Πειραματικό Λύκειο και τέλος το Πειραματικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο.

Το όλο εγχείρημα έχει κολλήσει γιατί η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης απέρριψε τον αρχικό προϋπολογισμό που προέβλεπε ότι χρειάζονται 6 εκατομμύρια ευρώ για Πειραματικό Νηπιαγωγείο που θα φιλοξενεί μόλις 30 νήπια, ενώ και ή τότε μελέτη είχε στοιχίσει αρκετά, περίπου 400.000 ευρώ.

georgalis

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Ρέθυμνο – Στην Αμυγδαλέζα μεταφέρθηκαν οι 26 μετανάστες – Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση 50.000 ευρώ ως ένδειξη επιβράβευσης για την ανάπλαση της Ορνέ

Ολοκληρώθηκε η μεταφορά των 26 μεταναστών που φιλοξενούνταν στο παλαιό Δημοτικό Σχολείου Ορνές του Δήμου …

Σχόλια

Font Resize