Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Το 50% θέλει να μείνει & το υπόλοιπο 50% επιθυμεί Brexit!

Το 50% θέλει να μείνει & το υπόλοιπο 50% επιθυμεί Brexit!

Σε θρίλερ εξελίσσεται το δημοψήφισμα για την παραμονή ή την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τους μισούς πολίτες να εμφανίζονται έτοιμοι να ψηφίσουν υπέρ και το άλλο 50% κατά.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της βρετανικής εταιρίας ΟRB, για λογαριασμό της εφημερίδας Independent, αυτή τη στιγμή οι δύο πλευρές είναι ισόπαλες στο 50%-50%.

Παρόλα αυτά, οι αναλυτές αναφέρουν ότι όταν λαμβάνεται υπόψιν η πρόθεση προσέλευσης στις κάλπες, τα ποσοστά διαφοροποιούνται ελαφρά και οι υποστηρικτές του Brexit αντιπροσωπεύουν το 51%.

Οι ψηφοφόροι στη Βρετανία καλούνται να αποφασίσουν τον Ιούνιο εάν η χώρα τους, η οποία είχε ενταχθεί στην ΕΕ πριν από 43 χρόνια, θα παραμείνει μέλος της ή θα αποχωρήσει.

Η διαδικτυακή δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.000 πολιτών από την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή.

Αυτό σημαίνει ότι η παρέμβαση του Μπαράκ Ομπάμα υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ένωση δεν έφερε ιδιαίτερα αποτέλεσμα για τον Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός φαίνεται ότι ήλπιζε οι πολίτες της χώρας να επηρεαστούν από τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην χώρα.

Το παράδοξο της δημοσκόπησης, όμως, είναι ότι παρότι αυτή τη στιγμή οι δύο πλευρές είναι ισοδύναμες, οι περισσότεροι πολίτες (το 51%) πιστεύει ότι τελικά η χώρα θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής στο δημοψήφισμα του Ιουνίου.

Μόλις το 17% θεωρεί δεδομένο το Brexit ενώ το 33% απάντησε ότι δεν γνωρίζει.

Check Also

Ευρωκοινοβούλιο – Ο Σοσιαλιστής Νταβίντ Μαρία Σασόλι νέος πρόεδρος

newsit.gr Habemus πρόεδρο στο Ευρωκοινοβούλιο. Κέρδισε τη δεύτερη ψηφοφορία ο Ιταλός Νταβίντ Μαρία Σασόλι. Πήρε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize