Breaking News
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο – Αναλυτικά και αμοντάριστα οι εισηγήσεις!

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο – Αναλυτικά και αμοντάριστα οι εισηγήσεις!

Άνοιγμα Γιάννη Σταθάκη, Προέδρου Εκλογικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ

Ρέθυμνο, 9/9/2015

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι, αγαπητοί εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης,

σας καλωσορίζουμε στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ρεθύμνου για τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη.

Αν κάποιος παρακολουθούσε μερίδα των μέσων ενημέρωσης το προηγούμενο διάστημα, πιθανά να φανταζόταν ότι δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ να παρουσιάζουμε το τοπικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και κάποιοι ενημέρωναν τους συμπολίτες μας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φυλλοροεί και στο Ρέθυμνο και δυσκολεύεται να φτιάξει ψηφοδέλτιο. Όπως βλέπετε όχι μόνο φτιάχτηκε ένα εξαιρετικό ψηφοδέλτιο νίκης, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του κόσμου της Αριστεράς, στηρίζει σήμερα την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου μας Αλέξη Τσίπρα.

Ο κόσμος της Αριστεράς και ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει να γίνουν πραγματικότητα τα σχέδια του κατεστημένου για να αποτελέσει παρένθεση η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς και να γίνει η αντιδραστική παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Στο μικρό διάστημα των 7 μηνών και σε συνθήκες πολιορκίας η Αριστερά έδωσε δείγματα γραφής και τώρα διεκδικεί την πιο πλατιά λαϊκή στήριξη για να ολοκληρωθεί το νέο που μόλις άρχισε.

Έχω την χαρά και την τιμή να σας παρουσιάσω το ψηφοδέλτιο στο Ρέθυμνο που απαρτίζεται από παλιούς και νέους αξιόλογους ανθρώπους της Αριστεράς με κοινωνική και πολιτική προσφορά στον τόπο μας.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο Ανδρέας Ξανθός, βουλευτής και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Γιατρός ΕΣΥ.

Ο Μανώλης Αυγενάκης, πολιτικός μηχανικός.

Η Χρυσούλα Μανουσάκη, Μηχανικός ΤΕ.

Ο Γιώργος Παγώνης, Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός.

Καλούμε τους πολίτες του Ρεθύμνου να αναδείξουν και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτη δύναμη στο νομό μας για να συμβάλλουμε στην προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο..

Γιάννης Σταθάκης Εκπρόσωπος Εκλογικής Επιτροπής Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ
Γιάννης Σταθάκης Εκπρόσωπος Εκλογικής Επιτροπής Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ

Εισήγηση Ανδρέα Ξανθού στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο-9/9/2015

  • Κατ’αρχήν πρέπει να θυμηθούμε πως φτάσαμε ως εδώ. Όλος ο κόσμος -πλην Λακεδαιμονίων- το ξέρει, η διεθνής κοινότητα το έχει αντιληφθεί, οι πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών το κατάλαβαν, ότι τους προηγούμενους 6 μήνες δόθηκε μια πρωτοφανής πολιτική μάχη μέσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς με επίκεντρο όχι το «ελληνικό ζήτημα» αλλά την αδιέξοδη πορεία και το βιώσιμο μέλλον της Ευρώπης. Η τελική συμφωνία που συμπυκνώνει τους συσχετισμούς ισχύος στην ΕΕ είναι προφανώς κατώτερη των προσδοκιών και κυρίως των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο αναγκαίος συμβιβασμός δεν έγινε χωρίς σκληρή και πολύμηνη προσπάθεια που ανέδειξε την ευρωπαϊκή διάσταση της ελληνικής κρίσης και τα όρια της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης. Δώσαμε για πρώτη φορά ουσιαστικό περιεχόμενο στον όρο πολιτική διαπραγμάτευση στα θεσμικά όργανα της ΕΕ/ΟΝΕ. Δώσαμε την ευκαιρία με το δημοψήφισμα να υπάρξει μια πολιτική στιγμή ανάτασης για τον ελληνικό λαό αλλά και για τους λαούς της Ευρώπης. Και σίγουρα δεν μπορούμε να εγκαλούμε για την υποχώρηση αυτόν που αγωνίστηκε απέναντι σε ένα υπέρτερο αντίπαλο, που λαβώθηκε, που έκανε μια υπέρβαση χωρίς ιστορικό προηγούμενο στο όνομα του ευρύτερου κοινωνικού και πατριωτικού συμφέροντος, που δεν υιοθέτησε το Μνημόνιο και δεν το παρουσίασε ως success story και «ευλογία» όπως οι προηγούμενοι απολογητές του.
  • Η συμφωνία που προέκυψε δεν συνιστά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ή του Τσίπρα αλλά ήττα της Ευρώπης και της Δημοκρατίας. Ας μην επιχαίρουν λοιπόν όσοι ασκούν κριτική είτε από τα δεξιά ή από τα αριστερά. Αναδείχθηκαν τα όρια της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης και όχι η ανικανότητα, η ανευθυνότητα ή η αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ. Αναδείχθηκε ταυτόχρονα το αδιέξοδο των συνταγών λιτότητας και η ανάγκη συνολικής αλλαγής πορείας των ευρωπαϊκών θεσμών. Γι’ αυτό και η 6μηνη διαπραγμάτευση αποτελεί πολύ σημαντική παρακαταθήκη για τη χώρα αλλά και για την Ευρώπη. Τώρα το πραγματικό ερώτημα είναι «τι είδους Ευρώπη χρειαζόμαστε» για να ελπίζουμε σε ένα μέλλον ευημερίας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Στο ερώτημα αυτό οι συστημικές δυνάμεις στην Ελλάδα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) δεν μπορούν να δώσουν πειστική απάντηση γιατί ποτέ δεν αμφισβήτησαν την κυρίαρχη «συνταγή» και ήταν έτοιμοι να αποδεχθούν τα πάντα χωρίς την παραμικρή αντίσταση. Ούτε όμως η απάντηση της «ηρωϊκής εξόδου» που προτείνει ένα τμήμα της Αριστεράς (ΚΚΕ-ΛΑΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ) δίνει καμιά σοβαρή προοπτική πέρα από την αναδίπλωση στον εθνικό απομονωτισμό, στον ανταγωνισμό των νομισμάτων και στην δραματική υποτίμηση των όρων ζωής της πλειοψηφίας των πολιτών, ιδιαίτερα των αδύναμων.
  • Εμείς εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η Ευρώπη αλλάζει με τον αγώνα των λαών και την συμπόρευση της ευρωπαϊκής Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων. Στη διαρκή μάχη για την αλλαγή συσχετισμών στο ευρωπαϊκό πεδίο, στη νέα περίοδο συνεχούς αναδιαπραγμάτευσης πολλών κρίσιμων θεμάτων (απομείωση δημόσιου χρέους, κόκκινα δάνεια, στήριξη γεωργίας-κτηνοτροφίας, εργασιακά δικαιώματα, βιωσιμότητα ασφαλιστικού συστήματος) ποιος μπορεί αξιόπιστα να εκπροσωπήσει τη χώρα;

Το βασικό δίλημμα των εκλογών δεν αφορά κυρίως το χθες (ποιος είπε αλήθεια, ποιος δικαιώνεται, ποιος ήταν συνεπής, κλπ). Οι πολίτες έχουν μνήμη και κρίση και έχουν καταλογίσει τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα. Το δίλημμα αφορά το αύριο: Με ποιο όραμα για την κοινωνία, με ποιο σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας, με ποιο πολιτικό ήθος, με ποιο Πρωθυπουργό και με ποια ηγεσία θα κάνουμε το απαραίτητο restart μετά την ομαλοποίηση της χρηματοδότησης και τη χρηματοπιστωτική σταθεροποίηση που εξασφάλισε η συμφωνία. Στο ερώτημα αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει την πιο αξιόπιστη και ελπιδοφόρα απάντηση. Γιατί κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι σε 7 μήνες οι πολίτες θα κρίνουν τελεσίδικα και θα απορρίψουν την πρώτη αριστερή κυβέρνηση. Όταν μάλιστα για να καταδικάσουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και πάρουν τις αποστάσεις τους από το χρεωκοπημένο πολιτικό παρελθόν χρειάστηκαν δεκαετίες. Όσοι λαϊκίζουν επικίνδυνα για την «διάλυση της χώρας», για «ολιγωρία και ανευθυνότητα» απέναντι στη δραματική έξαρση του προσφυγικού προβλήματος, συνεχίζουν να κάνουν το ίδιο βασικό λάθος: Να υποτιμούν τη δομική πλέον ανυποληψία των εκφραστών του απαξιωμένου πολιτικού συστήματος και τη σταθερή αποστροφή των πολιτών προς όσους ευθύνονται για τη διαχρονική παραγωγική-οικονομική-κοινωνική-θεσμική και πολιτική χρεωκοπία της χώρας.

Ανδρέας Ξανθός Τέως Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας - Υποψήφιος Βουλευτής Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ
Ανδρέας Ξανθός Τέως Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας – Υποψήφιος Βουλευτής Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ

Μανώλης Αυγενάκης υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ  Ρεθύμνου

Ρέθυμνο 09.09.2015

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι .

Σε αυτές τις εκλογές  έχουμε ανάγκη να εκλέξουμε την  κυβέρνηση, που θα αλλάξει  τις συνθήκες που οδήγησαν σε οργανωτική και οικονομική ανεπάρκεια τη χώρα.

Λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο του τριετούς προγράμματος της συμφωνίας, οφείλουμε να  εξασφαλίσουμε :

α) Πώς θα οργανώσουμε και θα υποστηρίξουμε καλύτερα την διαπραγματευτική ομάδα της χώρας, καθώς  είναι επιτακτική η ανάγκη αναζήτησης ποιοτικών ισοδύναμων, ώστε να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη εκ της συμφωνίας και να μειωθούν οι δυσμενείς επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο, αφενός και αφετέρου, να επικοινωνήσουμε με περισσότερο πειστικά επιχειρήματα σε θεσμούς και λαούς, το αδιέξοδο της συστημικής εμμονής για συνέχιση της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

β) Πως με την καταλληλότερη χρησιμοποίηση των διαθέσιμων πόρων, (η πλειονότητα τους προέρχεται από Ευρωπαϊκά Προγράμματα), θα μπορέσουμε να καλύψουμε επιτακτικές βασικές ανάγκες υποδομών για το κοινωνικό σύνολο, συμβάλλοντας έτσι στην ανακούφιση των οικογενειακών προϋπολογισμών με τις παρεχόμενες υπηρεσίες, (υγείας – πρόνοιας ) αλλά και στην ανάπτυξη, με την κάλυψη αναγκών σε σχολική στέγη – παιδεία, που βάσει της παγκοσμίως αποδεκτής αρχής, καλύτερη επένδυση, είναι η επένδυση στην παιδεία, «στον άνθρωπο»

Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να έχει κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Σας ευχαριστώ

Μανώλης Αυγενάκης Υποψήφιος Βουλευτής Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ
Μανώλης Αυγενάκης Υποψήφιος Βουλευτής Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ 20-9-2015 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ

Θα σας θυμίσω και εγώ με τη σειρά μου το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά την ολιγόμηνη διακυβέρνηση της χώρας.

Α) Προώθησε το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση,που βοήθησε περισσότερους από 400.000 ανθρώπους με παροχή ηλεκτρικού ρεύματος κάρτας σίτισης και επιδότηση ενοικίου.

Β)Θέσπισε το οξυγόνο των εκατό δόσεων.

Γ) Σταμάτησε τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων και έφερε πίσω στη δουλεία τις καθαρίστριες,τους σχολικούς φύλακες τους καθηγητές και το διοικητικό προσωπικό των ΑΕΙ.

Δ) Κατάργησε τα πέντε ευρώ για εξέταση στα νοσοκομεία.

    Έσπασε το λουκέτο της ΕΡΤ.

    Έδωσε λύση στο θέμα της ιθαγένειας των μεταναστών δεύτερης  γενιάς.

Ε) Συγκρούστηκε  με τα συμφέροντα ,για να προστατεύει το περιβάλλον από καταστροφικές επιχειρηματικές δραστηριότητες όπως στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

Ζ) Έκανε πιο ανθρώπινο το σωφρονιστικό σύστημα.

Αυτό το νομοθετικό έργο ήταν λιγότερο προφανώς από αυτό που θα μπορούσε η κυβέρνηση να κάνει διότι κουβαλούσε το μεγάλο βάρος των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Σας βεβαιώνω ότι και λάθη γίνανε και παραλήψεις και κακιές εκτιμήσεις  (ιδίως στο θέμα των συσχετισμών δύναμης στην Ευρώπη) όμως όλοι ξέρετε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης ήταν συνεχείς και προφανώς στην κατεύθυνση της ελάφρυνσης των φτωχών λαϊκών στρωμάτων αυτών που χτυπήθηκαν αλύπητα από τα προηγούμενα μνημόνια που συμφωνήσαν και ψήφισαν ΠΑΣΟΚ&Ν.Δ.

Αυτό που μπορούμε και θέλουμε να σας υποσχεθούμε είναι ότι απαλλαγμένοι από τα βαρίδια νέων μνημονίων.

1ο Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις μέσω ισοδύναμων μέτρων να απαλύνουμε τις επιπτώσεις του 3ο Μνημονίου και των προηγούμενων στη πραγματική ελληνική οικονομία και στις αδύναμες κοινωνικά και οικονομικά ομάδες της χώρας.

2ο Θα συνεχίσουμε με περισσότερο πάθος την προσπάθεια εξυγίανσης και αναβάθμισης του κρατικού μηχανισμού που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ  ΧΡΥΣΟΥΛΑ

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Χρυσούλα Μανουσάκη Υποψήφια Βουλευτής Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ
Χρυσούλα Μανουσάκη Υποψήφια Βουλευτής Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ

Εισήγηση Γιώργου Παγώνη στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-9/9/2015

    Σας καλωσορίζω και εγώ με τη σειρά μου, λέγομαι Παγώνης Γιώργος, γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ρέθυμνο, κατάγομαι από το Σελλί του Δήμου Ρεθύμνου, χωριό του ορεινού Βρύσινα.

    Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας εξασκώντας το επάγγελμα του  μηχανικού στη πόλη μας, αλλά παράλληλα έχω ξεκινήσει και αγροτικές δραστηριότητες. Αυτά τα λέω για να σας δώσω να καταλάβετε ότι γνωρίζω από πρώτο χέρι τις δυσκολίες του αγροτικού κόσμου αλλά και των νέων ανθρώπων της γενιάς μου, που είτε έχουν την τύχη να εργάζονται ή προσπαθούν να μπουν στην αγορά εργασίας μέσα σε συνθήκες μνημονιακών πολιτικών και στραγγίσματος της αγοράς από το κεντρικό κράτος.

    Είμαι ιδεολογικά στην αριστερά από τότε που άρχισα να καταλαβαίνω το τρόπο που η εξουσία εκμεταλλεύεται τους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής. Εντάχθηκα στην τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ το 2007 και από τότε μέχρι σήμερα έχουμε δώσει αναρίθμητους αγώνες καταγγέλλοντας και αναδεικνύοντας προβλήματα και παθογένειες της κεντρικής αλλά και τοπικής εξουσίας. Παρόλο τον αντιπολιτευτικό μας ρόλο όλα αυτά τα χρόνια, δεν αρκεστήκαμε να μείνουμε απαθείς στις εξελίξεις και διεκδικήσαμε να αναλάβουμε τις ευθύνες της διακυβέρνησης του ελληνικού λαού σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, μια περίοδο που πιστεύω ότι η ιστορία θα την αναφέρει σαν την πιο δύσκολή περίοδο της μεταπολίτευσης. Πολλές φορές μας έλεγαν ότι είμαστε ανόητη να θέλουμε την εξουσία αυτή την περίοδο. Φυσικά η απάντηση ήταν μία, ότι η αριστερά είναι για τα δύσκολα και όχι για τακτικισμούς και ταύτιση της με τα μεγάλα συμφέροντα. Εδώ ήρθαμε να παλέψουμε και να αλλάξουμε τη σημερινή αδιέξοδη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, προς όφελος των πιο κοινωνικά αδύναμων.

    Μετά της 25 του Γενάρη που ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύθηκε ξεκινήσαμε ένα τιτάνιο αγώνα σε κορυφαίο επίπεδο, κάνοντας επαφές σε όλο τον κόσμο με σκοπό την απαλλαγή του ελληνικού λαού από τις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας. Δώσαμε μάχες στην Ευρώπη γιατί πάντα πιστεύαμε και συνεχίζουμε να το κάνουμε, ότι η Ευρώπη είναι η βάση και ο χώρος να δίνουμε τις μάχες για να ανατρέψουμε τους νεοφιλελεύθερους συσχετισμούς που έχουν επικρατήσει.  Όμως οι δυνάμεις που συγκρουστήκαμε ήταν ακραίως άνισων συσχετισμών, με μια καλά οργανωμένη αυταρχική και ολιγαρχική δομή συμφερόντων, που είχε πολλά να χάσει εάν το εγχείρημα της αριστεράς στην Ελλάδα πετύχαινε. Ήδη υπήρχαν έτοιμα σχέδια σε συνεργασία με τους ντόπιους καλοθελητάδες από το φθινόπωρο του 2014, για τη λεγόμενη αριστερή παρένθεση. Η ελληνική κυβέρνηση δεν αποδέχτηκε, δεν υιοθέτησε και δεν ταυτίστηκε με τους απαράδεκτους εκβιασμούς και έβαλε σε εφαρμογή το μοναδικό όπλο που είχε στη διάθεσης της, το δημοψήφισμα. Για να δώσει λόγο στο λαό και να αναδείξει σε παγκόσμιο επίπεδο, ότι ο ελληνικός λαός συντάσσεται με τις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση του και είναι αντίθετος στις πολιτικές των μνημονίων, που μονομερώς προσπαθούν οι δανειστές να του επιβάλουν.

    Είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρώπης που ανοιχτά αμφισβήτησε ανοικτά την κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη γραμμή της Ευρώπης, δημιουργώντας τα πρώτα ρήγματα. Όμως επειδή οι δυνάμεις και η συσχετισμοί είναι άνισοι, τη δεδομένη χρονική στιγμή, αναδειχτήκανε διλήμματα, όπως η προτεραιότητα διάσωσης του ελληνικού λαού και η αντιμετώπιση μιας δύσκολης προοπτικής από τη μία και από τη άλλη η κομματική νομιμότητα. Εμείς επιλέξαμε να βάλουμε την κοινωνία πάνω από το κόμμα και οδηγηθήκαμε σε μια δύσκολή συμφωνία, η οποία σαφώς είναι καλύτερη από την αρχική που μας πρότειναν, διότι έχει μέσα χρηματοδότηση για την ανάπτυξη. Όμως δεν έχει τα μέτρα στο βαθμό που θα θέλαμε για την ανακούφιση της κοινωνίας.

    Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την ανάδειξη παλιών ιδεολογικών αντιθέσεων μέσα στο κόμμα, που μέχρι σήμερα περίμεναν τη κατάλληλη στιγμή να εκδηλωθούν. Οπότε ορισμένοι διαχώρισαν τη θέση τους και προτίμησαν να αποχωρήσουν από την προσπάθεια, να μην αφεθεί πάλι ο ελληνικός λαός στην τύχη του και να επιστρέψουν οι προηγούμενοι ΄σωτήρες΄ που μας έφεραν σε αυτή τη κατάσταση.

    Το μήνυμα σε αυτές τις εκλογές δεν είναι μόνο η ελπίδα αλλά και η απαίτηση εφαρμογής του προγράμματος που ανακοινώθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, συνέχιση της διαπραγμάτευσης και του αγώνα για να μην νιώσουν πάλι οι ίδιοι τις αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας και να μπουν οι βάσεις για μεγάλες τομές που χρειάζεται για να βγει η χώρα από το σημερινό αδιέξοδο.

Σας Ευχαριστώ.

 Γιώργος Παγώνης Υποψήφιος Βουλευτής Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ
Γιώργος Παγώνης Υποψήφιος Βουλευτής Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ

syriza rethymno

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Βάλια Βαγιωνάκη – Να σκεφτούμε το ενδεχόμενο οικονομικής επιβάρυνσης για τους τουρίστες που χάνονται στα βουνά

zarpanews.gr Το θέμα της οικονομικής επιβάρυνσης για τους τουρίστες που αγνοώντας τις προειδοποιήσεις χάνονται σε …

Σχόλια

Font Resize