Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανάμεσα στα καλύτερα νέα Πανεπιστήμια

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανάμεσα στα καλύτερα νέα Πανεπιστήμια

Print

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανάμεσα στα καλύτερα νέα Πανεπιστήμια

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 150 καλύτερα νέα Πανεπιστήμια διεθνώς, καταλαμβάνοντας την 66η θέση.

Στον πέμπτο χρόνο λειτουργίας της κατάταξης του Times Higher Education (ΤΗΕ) για Πανεπιστήμια που λειτουργούν κάτω από 50 χρόνια, συμμετέχει ένας όλο και μεγαλύτερος αριθμός νέων πανεπιστημίων από 39 χώρες και έτσι, το 2016, η ονομασία της κατάταξης από «100 under 50» άλλαξε σε «150 under 50».

Στις 6 Απριλίου o ΤΗΕ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για το 2016. Το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης εξακολουθεί να συμπεριλαμβάνεται σε έναν από τους πιο έγκυρους οργανισμούς κατάταξης Πανεπιστημίων, είναι ένα επίτευγμα από μόνο του και, αποκτά ιδιαίτερη αξία, με δεδομένες τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες μέσα στις οποίες λειτουργεί.

Η κατάταξη «THE 150 Under 50» λειτουργεί συμπληρωματικά σε εκείνη της THE World University Rankings και χρησιμοποιεί τους ίδιους 13 δείκτες επίδοσης που καλύπτουν όλο το εύρος της αποστολής ενός Πανεπιστημίου (διδασκαλία, έρευνα, μεταφορά τεχνογνωσίας και εξωστρέφεια), αλλά αναφέρεται σε Πανεπιστήμια που λειτουργούν κάτω από 50 χρόνια. Η κατάταξη αυτή δίνει λιγότερο βάρος σε υποκειμενικούς δείκτες που συνδέονται με τις κατατάξεις των γνωστών παραδοσιακών Πανεπιστημίων και προκύπτουν κυρίως από τις δυνατότητες χρηματοδότησης τους και τη φήμη τους Η εμφάνιση του Πανεπιστημίου Κρήτης για ακόμα μια χρονιά στις κατατάξεις του ΤΗΕ, αποτελεί μια ακόμα επιβράβευση για την αφοσίωση και τη σημαντική προσπάθεια των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας που, σε τόσο αντίξοες συνθήκες, προσπαθούν να κρατήσουν το υψηλό επίπεδο της έρευνας και της εκπαίδευσης , τομείς για τους οποίους το Πανεπιστήμιο έγινε διεθνώς γνωστό.

Περισσότερες πληροφορίες: Times Higher Education 150 best young universities in the world 2016 (#younguni) και https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings

Check Also

Κρήτη – Τιμητική διάκριση για το για το σύστημα στάθμευσης ΑμεΑ

https://flashnews.gr Ο Δήμος Χανίων από τη Deutsche Telekom (Smart City & IoT EU) και την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize