Αρχική / CreteDoc WebTv / crete docs / Το οικολογικό σπίτι του Αυστριακού Μάριου και της Ρεθεμνιώτισσας Ειρήνης στο Παγκαλοχώρι – Crete Docs

Το οικολογικό σπίτι του Αυστριακού Μάριου και της Ρεθεμνιώτισσας Ειρήνης στο Παγκαλοχώρι – Crete Docs

Το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνουν προέρχεται από φωτοβολταϊκά, συλλέγουν νερό της βροχής σε λιμνούλα και κατασκευάζουν μόνοι τους το σπίτι που ζουν και τα προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιούν. Πρόκειται για ένα ζευγάρι διαφορετικό από τα άλλα που ζει στο Παγκαλοχώρι, λίγο έξω από το Ρέθυμνο.
Ο Μάριος και η Ειρήνη είναι ένα ζευγάρι με τρόπο ζωής που διαφέρει από τα συνηθισμένα. 16 χρόνια πριν γνωρίστηκαν και τα τελευταία 5 χρόνια ζουν σε ένα αυτοσχέδιο σπίτι που το χτίζουν και του δίνουν μορφή οι ίδιοι καθημερινά. Ο αυστριακός Μάριος αναφέρει ότι του αρέσει να ζει ελεύθερα και με δημιουργικό τρόπο, να φτιάχνει τα πάντα με τα χέρια του και να εκπληρώνει τα όνειρά του.
marios eirini oikologiko spiti pagkaloxori rethymno (1)
Η Ειρήνη είναι από το Ρέθυμνο, όμως ανέκαθεν ήθελε να δραπετεύσει από την πόλη. Εδώ, στην εξοχή λίγο πριν το Παγκαλοχώρι, αναφέρει ότι αγοράζει πλέον μόνο.. ξίδι, αφού δε διανοείται να ρυπαίνει τον χώρο που ζει. Φτιάχνει όλα τα καθαριστικά προϊόντα με οικολογικό τρόπο και με βάση το ελαιόλαδο.
marios eirini oikologiko spiti pagkaloxori rethymno (4)
Το εναλλακτικό και οικολογικό ζευγάρι αξιοποιεί όλα όσα προσφέρει η φύση, μέχρι και με λιμνούλα που θα γεμίσει νερό το χειμώνα και θα διυλίζει το νερό με φυσικό τρόπο.
Έχουν καταρρίψει μάλιστα ακόμη ένα μύθο.. αυτόν του σκύλου και της γάτας, αφού όλα τα κατοικίδιά τους συζούν σε αρμονία!
Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης
marios eirini oikologiko spiti pagkaloxori rethymno (3) marios eirini oikologiko spiti pagkaloxori rethymno (2)marios eirini oikologiko spiti pagkaloxori rethymno (6) marios eirini oikologiko spiti pagkaloxori rethymno (5)
Ανεξάρτητη Δημοσιογράφος at | [email protected]

Απόφοιτη Ψηφιακών Μέσων - Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
Έχει τίτλους γνώσεων στη διακόσμηση και στη γραφιστική
Μιλάει ξένες γλώσσες
Αγαπά τις τέχνες - από το τραγούδι μέχρι τη ζωγραφική

Check Also

Προεκλογικό παραλήρημα Ερντογάν κατά Αυστρίας – «Εμείς είμαστε στην G-20 αυτοί συγυρίζουν πίσω μας»

news247.gr Σε προεκλογική του ομιλία ο υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκίας ανέβασε τους τόνους απέναντι στην …

Σχόλια

Font Resize