Breaking News
Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Τεταμένο παραμένει το κλίμα στη Νέα Δημοκρατία
Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης | EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στη Νέα Δημοκρατία

Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης | EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης | EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ηλεκτρισμένη συνεχίζει να είναι η γαλάζια ατμόσφαιρα μετά το μπάχαλο που δημιουργήθηκε προχθές στη συνεδρίαση της Εφορευτικής Επιτροπής, παρά το γεγονός ότι οι τέσσερις υποψήφιοι επιχείρησαν χθες να αλλάξουν το σκηνικό έντασης με τη συνάντησή τους.

Επιμένει στο ντιμπέιτ ο Μητσοτάκης

Υπέρ της διεξαγωγής ενός ντιμπέιτ τάχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος περιοδεύει από σήμερα το πρωί στην Ήπειρο.

Μάλιστα, επανέλαβε ότι είναι υποχρέωση των υποψήφιων και δικαίωμα των πολιτών, προκειμένου να αξιολογήσουν τις θέσεις και να συγκρίνουν τις δεξιότητες του καθενός.

Υποστήριξε ότι επιλύθηκαν οι «μικρές διαδικαστικές διαφωνίες» που υπήρχαν και ότι η επόμενη μέρα για τη θα είναι αισιόδοξη και θα βρει τη δεξιά παράταξη ενωμένη, αλλά και με διάθεση να αλλάξουν πολλά πράγματα στην οργάνωση, στη δομή και τη λειτουργία της.

«Δεν μας ακούνε οι νέοι, δεν μας ακούν οι παραγωγικές τάξεις -και εγώ αυτό θέλω να το διορθώσω», συνέχισε. «Έχουμε καταστατικό, το οποίο προβλέπει ξεκάθαρα, εκλογή νέου αρχηγού από την κοινωνία».

«Ώριμα στελέχη» χαρακτήρισε τους συνδιεκδικητές του, όπως είπε, και «γνωρίζουμε ότι βάζουμε πάνω από όλα την ενότητα της» και σημείωσε πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα όσα γράφονται και ακούγονται περί διάσπασης του κόμματος.

Σύμφωνα με πάντα με τον κ. Μητσοτάκη, σε καμία περίπτωση η Ν.Δ. δεν πρόκειται να απεμπολήσει το ρόλο της ως σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση και πρώτο μέλημα της είναι να κάνει σκληρή αντιπολίτευση στον πρωθυπουργό. «Εχθρός μας είναι ΣΥΡΙΖΑ με τα μέτρα που παίρνει», τόνισε.

«Είμαστε αγαπημένοι» λέει ο Γεωργιάδης

Και ο Άδωνις Γεωργιάδης απέρριψε κατηγορηματικά τα περί κινδύνου διάσπασης και δήλωσε (Star) ότι πως οι υποψήφιοι έφυγαν «αγαπημένοι και χαμογελαστοί» από τη χθεσινή συνάντησή τους.

«Είμαστε όλοι αγαπημένοι φίλοι, οι εκλογές θα γίνουν, η παράταξη θα είναι ενωμένη, μετά τις εκλογές όποιος και να βγει θα τον υπηρετήσουμε», είπε συγκεκριμένα.

Ισχυρίστηκε πως δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε, χρησιμοποιώντας την παροιμία «το μοναστήρι να΄ναν καλά και από ηγουμένους όσους θέλει».  Εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα γυρίσουν στο κόμμα όσοι έχουν φύγει».

Μυρίζει μπαρούτι
Μπαρούτι συνεχίζει να μυρίζει το κλίμα στη Νέα Δημοκρατία,

Μυρίζει μπαρούτι

Στη χθεσινή συνάντηση των τεσσάρων πρώτος έφτασε ο Άδωνις Γεωργιάδης και ύστερα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που συνοδευόταν από τον πρώην υπουργό Κ. Τασούλα, στον οποίο ο κ. Γεωργιάδης είπε φανερά ενοχλημένος: «Πες και σε μας ένα γεια». Η… ωραία ατμόσφαιρα συνεχίστηκε με τους δύο υποψηφίους να περπατούν προς το γραφείο με διαφορά δύο μέτρων, χωρίς να ανταλλάσσουν κουβέντα.

Μετά τη συνάντησή τους οι υποψήφιοι εξέδωσαν την ακόλουθη κοινή δήλωση: «Ενόψει της εκλογικής διαδικασίας της 22ας Νοεμβρίου, οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, συναντηθήκαμε και στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας της Παράταξης, διαφάνειας της διαδικασίας και πιστής τήρησης του Καταστατικού. Αντίπαλος μας είναι μόνο ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνησή του και τα προβλήματα του τόπου».

efsyn.gr

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Στα χέρια των… Κούρδων, η τύχη του Ερντογάν

liberal.gr Στον κρίσιμο παράγοντα, που μπορεί να κρίνει την έκβαση των εκλογών, στερώντας την πλειοψηφία …

Σχόλια

Font Resize