Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τα τερτίπια της κάλπης και η παραίτηση Σαμαρά, από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό

Τα τερτίπια της κάλπης και η παραίτηση Σαμαρά, από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό

KRUONERI

C
C

Και κάποια τερτίπια επιφύλασσε η κάλπη στο νομό Ρεθύμνου, καθώς παρά το αδιαφιλονίκητο ΟΧΙ με μόλις 16 από τις 195 κάλπες της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου να λένε ΝΑΙ, ωστόσο τα Ανώγεια εξακολουθούν να μας εκπλήσσουν. Όπως στις περασμένες αυτοδιοικητικές εκλογές, έτσι και στο χθεσινό δημοψήφισμα, σε ένα από τα 5 εκλογικά τμήματα του Δήμου Ανωγείων και συγκεκριμένα στο 58ο, η ζυγαριά έδειξε οριακά ΝΑΙ με 171 ψήφους, ενώ 170 ψήφοι της κάλπης αυτής έλεγαν ΟΧΙ. Το χωριό του.. ίσως θα χαρακτήριζε κάποιος το Κρυονέρι Κουλούκωνα Μυλοποτάμου, καθώς εκεί οι ψηφοφόροι έδωσαν 44 ψήφους στο ΟΧΙ, 44 ψήφους και στο ΝΑΙ. Το λιγότερο απρόβλεπτη λοιπόν, χαρακτηρίζεται η κάλπη καθώς δεν είναι απόλυτο τι υπερτερεί τελικά, το συναίσθημα ή η λογική στις αποφάσεις του λαού, σύμφωνα και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.

Λίγο μετά τις 11 χθες το βράδυ, με την παραίτηση Σαμαρά, εκκρεμούσε ένα μόλις ακόμα εκλογικό αποτέλεσμα στο νομό Ρεθύμνου, αυτό του εκλογικού κέντρου με αύξοντα αριθμό.. 166!

Απέτυχε λοιπόν το σενάριο πολιτικής ανατροπής και αριστερής παρένθεσης, σύμφωνα με τον Ανδρέα Ξανθό κάτι που μοιραία επέφερε την παραίτηση Σαμαρά.

Ήδη κάποιοι έχουν αρχίσει να κάνουν λόγο για το τέλος της περιόδου της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα, ωστόσο αυτό θα το αποδείξει ή όχι η ιστορία.

xanthos

Ματθαίος Καπετανάκης

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Επίσκεψη Βαρουφάκη στην Κρήτη με εκδήλωση του κινήματος DIEM25 στα Ανώγεια;

anogi.grΜε έντονες Ανωγειανές «πινελιές», χρωματίστηκε το διήμερο του Γιάνη Βαρουφάκη στην Κρήτη, που κορυφώθηκε με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *