Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / ΚΡΗΤΗ / Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΔΕΥΑ σε σύσκεψη στη Λάρισα

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΔΕΥΑ σε σύσκεψη στη Λάρισα

marinakis

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας  Περιβάλλοντος, η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης – Αποχέτευσης  (Ε.Δ.Ε.Υ.Α), με πρωτοβουλία του Προέδρου της και Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργη Μαρινάκη, διοργάνωσε Ημερίδα με τίτλο « Σχεδιασμός – Υλοποίηση και Διαχείριση έργων και εγκαταστάσεων των Δ.Ε.Υ.Α στις νέες συνθήκες – Προβλήματα και προοπτικές», η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα την π. Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015.

Στην Ημερίδα προσκλήθηκαν και συμμετείχαν Εκπρόσωποι των ΔΕΥΑ όλης της χώρας και συζητήθηκαν θέματα διαχείρισης υδατικών πόρων, δικτύων εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων, πηγών ανανεώσιμης ενέργειας, σχεδιασμός και υλοποίηση έργων από τις ΔΕΥΑ βάσει σχεδίων διαχείρισης στα υδατικά διαμερίσματα ενώ έγινε  ενημέρωση στους συμμετέχοντες για το Πρόγραμμα «Υδάτινες Γέφυρες – Medsos” κ.α.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κήρυξε την έναρξη των εργασιών και στην εισήγησή του αναφέρθηκε σε θέματα σχεδιασμού έργων, επεσήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΔΕΥΑ και παρέθεσε τις προοπτικές και τις δυνατότητες που υπάρχουν για τη διασφάλιση της μελλοντικής εύρυθμης λειτουργίας τους με προσανατολισμό την προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας  καθώς και την εξυπηρέτηση των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών των πολιτών. Επιπλέον κατέθεσε την ικανοποίησή του για τη θετική συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών και την ελπίδα ότι σύντομα θα υπάρξει επίλυση των θεμάτων που απασχολούν τις ΔΕΥΑ όλης της χώρας.

Ματθαίος Καπετανάκης

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του Διονύση Τσεκούρα που σκοτώθηκε στη συντριβή του αεροσκάφους

eleftherostypos.grΜέσα σε κλίμα θλίψης και βαθιάς οδύνης έγινε η κηδεία του γνωστού επιχειρηματία, στην τοπική …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *