Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Τίτλοι τέλους για το κανάλι Ε – Ποιοί συνεχίζουν;

Τίτλοι τέλους για το κανάλι Ε – Ποιοί συνεχίζουν;

Δεν έγινε αποδεκτή η εγγυητική επιστολή του υποψήφιου ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E-TV), καθώς δεν πληρούσε τις απαιτούμενες από τον νόμο προυποθέσεις, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου. Συνεπώς το κανάλι δεν θα συμμετάσχει στην αυριανή δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΓΕΕ, η εγγυητική επιστολή δεν γίνεται αποδεκτή επειδή έχει συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 799, έχει διάρκεια ισχύος τριάντα έξι ημέρες και είναι μεταβιβάσιμη, ενώ η υπ?αρ. 1/2016 προκήρυξη του υπουργού Επικρατείας (Παράρτημα ΙΙ) ορίζει ότι αυτή πρέπει να συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 760, να έχει διάρκεια ισχύος τριακόσιες εξήντα πέντε ημέρες και να μην είναι μεταβιβάσιμη.

Με αυτά τα πραγματικά και νομικά δεδομένα στη δημοπρασία της 30/8/2016 για τη χορήγηση τεσσάρων αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition), θα συμμετάσχουν οι εξής υποψήφιοι:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ):

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)

3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)

8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.).

Παππάς: Να αλλάξει τώρα θέση η ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

Κάλεσμα προς τη ΝΔ να ανασκευάσει, να ανακαλέσει και να αλλάξει τη γραμμή της περί ακύρωσης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά και στους συμμετέχοντες σ’ αυτόν ότι «δεν υπάρχει τρόπος υπέρβασης της νομιμότητας», απηύθυνε από τη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή, Νίκου Νικολόπουλου, ο κ. Παππάς απευθύνθηκε από το βήμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας πως πρέπει σήμερα να ανασκευάσει, να ανακαλέσει και να αλλάξει την γραμμή της περί ακύρωσης του διαγωνισμού. «Τι λέει ότι θα κάνει η ΝΔ δηλαδή; Θα δοθούν άδειες μετά από 30 χρόνια σε αυτή τη χώρα για πρώτη φορά νόμιμες κι αν ποτέ πάρει την εξουσία θα τις ανακαλέσει και θα επιστρέψει τα λεφτά; Και θα τις δώσει μετά σε ποιους; Θα επαναφέρει αυτό το καθεστώς;» διερωτήθηκε ο κ. Παππάς, ζητώντας «στοιχειώδη γενναιότητα και λογική» από τη ΝΔ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, αντί να κάνει κριτική σε αυτή την κυβέρνηση, πρέπει να ανακαλέσει, να μην κοροϊδεύει τον λαό, να αναφερθεί στις αποφάσεις του ΣτΕ, οι οποίες λένε εδώ και χρόνια ότι το καθεστώς αυτό είναι παράνομο, αλλά και να αναφερθεί στις τελευταίες αποφάσεις για τα ασφαλιστικά μέτρα, που κατέθεσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, οι οποίες αναφέρουν στο σκεπτικό τους ότι υπάρχει δημόσιο συμφέρον για την ταχεία ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

«Αυτή η κυβέρνηση θα εφαρμόσει και το Σύνταγμα και τους νόμους» είπε ο κ. Παππάς, ο οποίος αναφέρθηκε και στους προκατόχους του υπουργούς λέγοντας πως «για λίγα λεπτά δημοσιότητας πήραν το ξίφος και επιτίθενται» και καλώντας τους να τιμήσουν το παρελθόν τους και να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί δεν έγινε διαγωνισμός στη δική τους θητεία. «Τους έβαλε κάποιος τρικλοποδιές; Τους πίεσε κάποιος; Έβαλαν οι ίδιοι τρικλοποδιά στον εαυτό τους;» διερωτήθηκε ο υπουργός Επικρατείας κι επισήμανε ότι αυτά περιμένει να ακούσει ο ελληνικός λαός «κι όχι φθηνή κριτική».

Ενόψει της διεξαγωγής του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Παππάς απευθύνθηκε από το βήμα της Βουλής και στους συμμετέχοντες, διαμηνύοντας πως «τρόπος για υπέρβαση της νομιμότητας δεν υπάρχει» και «κανένας δεν πρέπει να προκαλεί την τύχη του». «Οι νόμοι ισχύουν γι’ όλους ανεξαρτήτως ονόματος, ανεξαρτήτως ένδοξου παρελθόντος και μέλλοντος. Τελεία και παύλα. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να τρομοκρατεί δημόσιους λειτουργούς να παρακάμψει την πρώτη διαδικασία, η οποία είναι διαφανής και κρυστάλλινη, για τον διαγωνισμό πλανάται πλάνη οικτρά και νομίζει ότι ζει σε προηγούμενες εποχές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε επιπροσθέτως πως πολλοί τολμούν σήμερα, όπως και η ΝΔ, να υποστηρίζουν ότι είναι παρωδία ο διαγωνισμός αυτός, ο οποίος έχει εννέα συμμετέχοντες για τέσσερις τηλεοπτικές άδειες και αντέτεινε: «Δεν ήταν παρωδία η ανοιχτή μεθόδευση, με την οποία παρέδωσαν τον αέρα της χώρας – η οποία αποτέλεσε την συνεύρεση των υπαρχόντων κακώς εχόντων και μη αδειοδοτημένων πανελλαδικών τηλεοπτικών σταθμών – παρέδωσαν τον αέρα της χώρας;» ρώτησε προς το Σώμα ο κ. Παππάς, επισημαίνοντας πως υπήρξε μία μεθόδευση και προσθέτοντας πως τα πράγματα σε σχέση με αυτή τη σύμβαση πρέπει να πάρουν τον δρόμο τους.

«Τι να συγκρίνει κανείς; Τον διαγωνισμό που διεξάγεται τώρα και έχει πάρα πολύ αυστηρές προϋποθέσεις για την εταιρική μορφή, με τον διαγωνισμό της DIGEA, τον διαγωνισμό για τον πάροχο δικτύου, ο οποίος άφηνε να συμμετέχουν ακόμη και μονοπρόσωπες εταιρείες και δεν είχε ως προαπαιτούμενο κανέναν έλεγχο για την προέλευση των κεφαλαίων; Έναν διαγωνισμό ο οποίος παραβίαζε την αρχή η οποία παντού επιζητούμε να εφαρμόζεται παντού, να μην είναι ίδιος ο πάροχος δικτύου με τον πάροχο περιεχομένου;» συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Τέλος, ο κ. Παππάς ενημέρωσε τη Βουλή ότι έχουν ήδη εισπραχθεί 50 εκατ. ευρώ από το τέλος χρήσης συχνοτήτων και τον ειδικό επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων, οι οποίοι δεν εισπράχθηκαν κατά το παρελθόν ενώ ήταν ψηφισμένοι από τη Βουλή». «Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν και ειδικά καθώς ο λαός διανύει μια τέτοια δύσκολη περίοδο» είπε ο υπουργός Επικρατείας.

Παππάς: Μηνυτήρια αναφορά θα υποβάλει η ΕΡΤ εναντίον του ΣΚΑΙ για κλοπή της εικόνας της

Η ΕΡΤ θα υποβάλει μηνυτήρια αναφορά εναντίον του ΣΚΑΙ για κλοπή της εικόνας της κατά τη μετάδοση της λειτουργίας του Δεκαπενταύγουστου από την Παναγία της Τήνου, ενημέρωσε τη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Απαντώντας σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος ζήτησε να πληροφορηθεί σε ποιες ενέργειες προέβη ή θα προβεί η ΕΡΤ ώστε να υπάρξει τιμωρία για την υποκλοπή της μετάδοσης από τον ΣΚΑΙ, ο κ. Παππάς είπε πως ήδη έχει αποστείλει εξώδικα, έχει εκδώσει σχετικές ανακοινώσεις και έχει ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το συμβάν και θα υποβάλει και μηνυτήρια αναφορά.

Αφού ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ότι είναι προφανές πως πρόκειται για εξόφθαλμη κλοπή, κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής cd με το βίντεο, το οποίο αποδεικνύει ότι η εικόνα της δημόσιας τηλεόρασης εκλάπη και ότι καλύφθηκαν τα σήματα της ΕΡΤ, και ανέφερε: «Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι, και η περιουσία του ελληνικού λαού θα προστατευθεί. Η ΕΡΤ δεν είναι φτωχός συγγενής του τηλεοπτικού τοπίου. Είναι ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, ο οποίος βρίσκεται παντού, σε όλα τα μεγάλα γεγονότα κι εκεί, που – όπως αποδείχθηκε τελευταία – που τα ιδιωτικά κανάλια δεν το κρίνουν κερδοφόρο να παρευρίσκονται».

«Η κλοπή προσβάλλει την περιουσία της ΕΡΤ και τους τηλεθεατές και αυτό όμως που προσβάλλει περισσότερο είναι ότι όταν κάποιοι πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη και αποδείχθηκε ότι έκλεβαν το υλικό της ΕΡΤ αντί για συγγνώμη ζήτησαν τα ρέστα. Ελπίζω και η αξιωματική αντιπολίτευση και όλος ο πολιτικός κόσμος να ταυτίζεται με αυτή τη θέση», τόνισε ο κ. Παππάς.

Σπίρτζης: Διόρθωση του χάρτη συχνοτήτων μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της τηλεοπτικής αδειοδότησης

Για όργιο παράνομων διαγωνιστικών διαδικασιών που ακολουθήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ σε ό,τι αφορά την υπογραφή της 15ετούς σύμβασης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και της DIGEA, έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Βασίλη Κόκκαλη.

Όπως είπε ο κ. Σπίρτζης, όλα τα στοιχεία, με τις παραλείψεις και τις πλημμελείς διαδικασίες που τηρήθηκαν και οδήγησαν στο να συμμετάσχει μόνο η DIGEA στο διαγωνισμό της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), έχουν από πέρυσι σταλεί στον εισαγγελέα και η υπόθεση θα απασχολήσει τις δικαστικές αίθουσες.

Ο υπουργός Υποδομών ανέφερε ακόμα ότι εκτός του συγκεκριμένου διαγωνισμού της ΕΕΤΤ, είχε βγει κοινή υπουργική απόφαση που όριζε τον χάρτη συχνοτήτων, ενώ υπήρχε ειδική μελέτη, την οποία παρέλαβαν οι υπηρεσίες του Δημοσίου, η οποία όμως αγνοήθηκε.

«Αν τηρούσαμε εμείς αυτές τις διαδικασίες του διαγωνισμού θα ήμασταν αλλού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη, μόλις ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, να προχωρήσει στη διόρθωση του χάρτη συχνοτήτων.

Check Also

Ρέθυμνο – Οι πρώτες δηλώσεις Γιάννη Κεφαλογιάννη και Ανδρέα Ξανθού

rethemnosnews.gr Με τον Γιάννη Κεφαλογιάννη για την Νέα Δημοκρατία και τον Ανδρέα Ξανθό για τον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize