Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Σύσκεψη των ΟΕΒΕ του νησιού

Σύσκεψη των ΟΕΒΕ του νησιού

oebeΚοινή σύσκεψη πραγματοποίησαν  την Κυριακή 31 Ιουνίου, στο Επιμελητήριου Ρεθύμνου, τα μέλη των Διοικήσεων των Ομοσπονδιών Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΟΕΒΕ) Κρήτης- Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης και Χανίων- όπου συζητήθηκαν εκτενώς τα  προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Μικρομεσαίοι επιχειρηματίες ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ασφυξία της οικονομίας, την αβεβαιότητα και το πάγωμα κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας την ώρα που η Κυβέρνηση  ασχολείται μόνο με την επίτευξη συμφωνίας με τους Εταίρους.

 

Στη σύσκεψη καταδείχθηκε περίτρανα η αναγκαιότητα πραγματοποίησης στοχευμένων κινήσεων για την ανάδειξη των κοινών προβλημάτων που ταλανίζουν τους Επαγγελματοβιοτέχνες και Εμπόρους ολόκληρης της Κρήτης, και όχι μόνο.

 

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε να σταλεί μια κοινή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα η οποία θα κοινοποιηθεί στα αρμόδια Υπουργεία με τέσσερα βασικά αιτήματα:

 

  • Την εφαρμογή ένα δίκαιου, σταθερού φορολογικού συστήματος σε βάθος 15ετίας. Το φορολογικό σύστημα θα μπορούσε να καταστεί κύριο εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης. Οι συνεχείς τροποποιήσεις του το έχουν καταστήσει περίπλοκο και αντιαναπτυξιακό με αποτέλεσμα να λειτουργεί αποτρεπτικά για την ανάληψη οποιουδήποτε επενδυτικού ρίσκου, με τις αλλεπάλληλες αλλαγές των φορολογικών νόμων και κανόνων.

 

  • Τη μη αύξηση του ΦΠΑ. Η νέα μεταβολή του ΦΠΑ θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στις επιχειρήσεις (που δραστηριοποιούνται σε κλάδους που εφαρμόζεται χαμηλός συντελεστής), χωρίς μάλιστα να υφίσταται καμιά ελάφρυνση από τις υπόλοιπες κατηγορίες φορολογικών βαρών που έχουν επιβληθεί τα προηγούμενα χρόνια.

 

  • Το «πάγωμα» και την «κεφαλαιοποίηση» των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Το περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα έχει γίνει αφόρητο λόγω της συσσώρευσης των χρεών τα 8 χρόνια της οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα η ρύθμιση των οφειλών να μην επαρκή για την επίλυση του προβλήματος.

 

  • Την πάταξη του παραεμπορίου-λαθρεμπορίου & παράνομης εργασίας. Το παραεμπόριο είναι η βασική αιτία διάλυσης του παραγωγικού ιστού της χώρας και αποτελεί πληγή για την ανάπτυξη.

*Τέλος στα πλαίσια της σύσκεψης κατατέθηκε πρόταση για πραγματοποίηση κοινής σύσκεψης όλων των Διοικήσεων των τοπικών ΟΕΒΕ που βρίσκονται στις νησιωτικές περιφέρειες της Ελλάδος.

 

 

 

      ΟΕΒΕ

Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

      ΟΕΒΕ

Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

    ΟΕΒΕ                             ΟΕΒΕ

Ν. ΡΕΘΥΜΝΗΣ       Ν. ΧΑΝΙΩΝ

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Λεκάκης

Χαράλαμπος

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κριθαράκης

Εμμανουήλ

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ              ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Περπιράκης               Παυλάκης

Κοσμάς                      Ιωάννης

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Στοιχεία, ενημέρωση, επιχειρήματα για τη δακοκτονία σε μια ελαιοκομική περίοδο που καταστράφηκε από ολιγωρία και αδιαφορία

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης  κ. Κακογιαννάκης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize