Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Συσκέψεις για γρήγορη ολοκήρωση, μεταφορά στο ΣΕΣ ή απένταξη έργων ΕΣΠΑ

Συσκέψεις για γρήγορη ολοκήρωση, μεταφορά στο ΣΕΣ ή απένταξη έργων ΕΣΠΑ

Κακήν – κακώς συγκαλεί σε συσκέψεις η ενδιάμεση διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Κρήτης για να καθοριστεί ποια έργα θα ολοκληρωθούν λίγο πριν την εκπνοή του ΕΣΠΑ, ποια θα μετακυλήσουν για ένταξη στο ΣΕΣ και ποια απλά θα απενταχθούν εξαιτίας της γραφειοκρατίας και της έλλειψης χρημάτων που τα ώθησε σε καθυστέρηση σε σημείο μη αναστρέψιμο.

Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή, εκτιμά ότι τα έργα ΟΣΑΠΥ, δηλαδή οι αναπλάσεις σε οικισμούς των περιφερειακών δήμων κυρίως, θα απενταχθούν, ενώ άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τις αναπλάσεις, καθώς σε άλλες έχουν προχωρήσει οι εργασίες χωρίς τις ανάλογες πληρωμές των εργολάβων, ενώ σε άλλα έργα όπως σε κάποια από τα νέα σχολεία υπολείπονται ελάχιστες εργασίες.

Οι δικαστικές διαμάχες, οι ενστάσεις και οι ακυρώσεις διαγωνισμών σε συνδυασμό με τον έλεγχο τραπεζικών κεφαλαίων, έφεραν τα αναπτυξιακά έργα στο χείλος του γκρεμού. Η ενδιάμεση διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Κρήτης μέσω των συσκέψεων θα καθορίσει το ποσοστό περάτωσης των εργασιών και αφού ενημερώσει το Υπουργείο Ανάπτυξης μέχρι τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη θα καθοριστεί ποια έργα λαμβάνουν το εισιτήριο αποπεράτωσης μέσα στο 2015 που εκπνέει το ΕΣΠΑ.

suskepsi erga espa (5) suskepsi erga espa (2) suskepsi erga espa (1) lioni suskepsi erga espa (4) suskepsi erga espa (3)

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Ρέθυμνο: Περίμεναν 4 χρόνια για την ανακατασκευή των γηπέδων σε Σοχώρα και Μισίρια και όμως επιτέλους γίνεται!

Ιωάννα Καψάλη - Daynight.grΗ απαράδεκτη υποβάθμιση του Εθνικού γηπέδου της πόλης στη Σοχώρα επιτέλους αντιμετωπίζεται.  …

Σχόλια