Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Συνεχίζεται ο γολγοθάς των συνταξιούχων

Συνεχίζεται ο γολγοθάς των συνταξιούχων

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι συνταξιούχοι και υπομένουν το μαρτύριο της σταγόνας με τα ψίχουλα από τις συντάξεις τους να μην επαρκούν για τις καθημερινές βασικές τους ανάγκες, πόσο μάλλον για την φαρμακευτική τους περίθαλψη.

Εικόνες ντροπής σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρεθύμνου, Λεύτέρη Κοτσαρίδη, εν έτει 2015, οι απόμαχοι της εργασίας μετά από δεκαετίες προσφοράς, να γίνονται επαίτες για ένα κομμάτι ψωμί. Πάντως εάν δεν υπάρξει σύντομα μια συμφωνία και πολιτικοοικονομική σταθερότητα, οι συνταξιούχοι δίνουν ξανά ραντεβού στους δρόμους, αλλά για κινητοποιήσεις.

Η τραγική πραγματικότητα είναι ότι στην Ελλάδα της οικονομικής εξαθλίωσης, οι συνταξιούχοι καλούνται να στηρίξουν οικονομικά και όλα τα άνεργα μέλη της οικογένειας, παιδιά και εγγόνια που περιμένουν τα λίγα ευρώ από τη σύνταξη για να περάσουν το μήνα, γι’αυτό και ζητούν άμεση καταβολή του συνόλου των συντάξεων, όπως και την επίτευξη βιώσιμης συμφωνίας για όλους και για το χρέος της Ελλάδας και για τις βασικές οικονομικές ανάγκες των συνταξιούχων.

kotsaridis

atm syntaxiouhoi

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας στο Ρέθυμνο – Δείτε πανό και ακούστε συνθήματα ενάντια στη νέα λιτότητα

Με δύο απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας απάντησαν στην ψήφιση του νομοσχεδίου με τα νέα …

Σχόλια

Font Resize