Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Συνεδριάζει τη Δευτέρα ο ESM για την εκταμίευση της υπο – δόσης των 2 δισ. ευρώ Ντάισελμπλουμ: Εκπληρώθηκαν τα προαπαιτούμενα, ανοίγει ο δρόμος για τη δόση

Συνεδριάζει τη Δευτέρα ο ESM για την εκταμίευση της υπο – δόσης των 2 δισ. ευρώ Ντάισελμπλουμ: Εκπληρώθηκαν τα προαπαιτούμενα, ανοίγει ο δρόμος για τη δόση

esm

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως το Euroworking Group συμφώνησε ότι η Ελλάδα εκπλήρωσε το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων και πλέον ανοίγει ο δρόμος για τη δόση από τον ESM.

Ο ESM θα συνεδριάσει τη Δευτέρα για την εκταμίευση, όπως ανακοίνωσε ξεχωριστά ο Μηχανισμός.

Το Euroworking Group (EWG) εξέτασε το Σάββατο τα μέτρα που ψήφισε η Αθήνα και ο Γ.Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως «στη βάση του τελικού σημειώματος τήρησης των συμφωνηθέντων, το EWG συμφώνησε πως οι ελληνικές Αρχές ολοκλήρωσαν το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων και τα μέτρα στον χρηματοπιστωτικό τομέα που είναι απαραίτητα για την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση».

«Η συμφωνία ανοίγει το δρόμο για την επίσημη έγκριση από την ESM της εκταμίευσης της υπο-δόσης των 2 δισ. ευρώ» ανάφερε.

Και επισήμως ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε ότι ανοίγει ο δρόμος της έγκρισης των δόσεων προς την Ελλάδα.

Ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ τόνισε σε δηλώσεις του ότι «στη βάση του τελικού σημειώματος τήρησης των συμφωνηθέντων, το EWG συμφώνησε πως οι ελληνικές Αρχές ολοκλήρωσαν το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων και τα μέτρα στον χρηματοπιστωτικό τομέα που είναι απαραίτητα για την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση».

«Η συμφωνία ανοίγει το δρόμο για την επίσημη έγκριση από την ESM της εκταμίευσης της υπο-δόσης των 2 δισ. ευρώ» πρόσθεσε.

Στο μεταξύ ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), με ξεχωριστή ανακοίνωση, έκανε γνωστό ότι θα συνεδριάσει τη Δευτέρα για την εκταμίευση.

esm geroun daiselbloom esm simaies

Check Also

Αυστηρή προειδοποίηση από τον ESM για τις μεταρρυθμίσεις – Η Ελλάδα αντιμετωπίζει προκλήσεις

capital.gr Της Δήμητρας Καδδά Σε νέες αυστηρές προειδοποιήσεις προς την κυβέρνηση προέβη σήμερα ο ESM. Στην …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize