Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΡΗΤΗ / Συνδυασμός κτηνοτροφίας με τον τουρισμό με σεβασμό στο περιβάλλον

Συνδυασμός κτηνοτροφίας με τον τουρισμό με σεβασμό στο περιβάλλον

Η κτηνοτροφία μπορεί να επιφέρει επιπλέον ωφέλεια με την τουριστική αξιοποίησή της, όμως αυτό οφείλεται να γίνει με σεβασμό στον τρόπο που εδώ και χιλιετηρίδες οι κτηνοτρόφοι είχαν προσαρμοστεί στο περιβάλλον, αξιοποιώντας τα τοπικά αγαθά με μέτρο και σεβασμό. Χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία, παρά την οικονομική κρίση, έχουν βρει τρόπους να αποφέρει τουριστικά η κτηνοτροφία χωρίς να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του φυσικού περιβάλλοντος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Γεωπάρκου Ψηλορείτη, Μπάμπη Φασουλά, που καλεί τους κτηνοτρόφους με βιώσιμο τρόπο για το περιβάλλον να παράγουν τα εκλεκτά προϊόντα τους, καθιστώντας παράλληλα, τουριστικό πόλο έλξης τους φυσικούς χώρους εργασίας τους.

mpampis fasoulas

Η Συντονίστρια της Διατοπικής Συνεργασίας «ΟΡΕΑ» Κρήτη, Εύα Κατσαράκη, τονίζει τη σημασία ανάπτυξης εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ώστε με βιωματικό τρόπο κυρίως οι μαθητές, αλλά και οι επισκέπτες όλων των ηλικιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να μπορέσουν να επισκεφθούν κτηνοτροφικές μονάδες μέσα από διαδρομές σε ολόκληρη την Περιφέρεια Κρήτης.

eua katsaraki

Όλα αυτά με σεβασμό στο περιβάλλον όπως παλιά..

ktinotrofikos tourismos

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Ρέθυμνο: Πρόγραμμα CASTWATER για τη Διαχείριση Υδάτινων Πόρων, την Αειφόρο Βιώσιμη Ανάπτυξη & τον Αειφόρο Βιώσιμο Τουρισμό

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού – που καθιερώθηκε το 1993 από τα Ηνωμένα Έθνη – γιορτάζεται …

Σχόλια

Font Resize