Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Συνέδριο του ΝΑΤΟ στα Χανιά για την ενεργειακή ασφάλεια στην θάλασσα

Συνέδριο του ΝΑΤΟ στα Χανιά για την ενεργειακή ασφάλεια στην θάλασσα

Καμιά συμμετοχή στους νέους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

eedye_logo

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, καταγγέλλει το συνέδριο του ΝΑΤΟ για την Ενεργειακή ασφάλεια στη θάλασσα με τίτλο «Οι τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις για την Ενεργειακή Ασφάλεια στο θαλάσσιο περιβάλλον». Το διεθνές συνέδριο πραγματοποιήθηκε από την Τρίτη 2 μέχρι την Πέμπτη 4 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις  του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής, στο Μαράθι Ακρωτηρίου, στα Χανιά.

 

Πρόκειται για το 6ο ετήσιο συνέδριο του ΚΕΝΑΠ, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, στο οποίο παρευρέθηκαν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Ευάγγελος Αποστολάκης, ο βοηθός Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Dr Jamie Shea και ο Διοικητής του 6ου στόλου των ΗΠΑ ναύαρχος James G.Foggo, καθώς και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμμένος.

 

Η θεματολογία του συνεδρίου αντανακλά το αυξημένο ενδιαφέρον για τον έλεγχο  και με στρατιωτικά μέσα, πηγών ενέργειας, εγκαταστάσεων, αγωγών και διαύλων, σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη προγράμματα και σχέδια για αξιοποίηση υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο και μεταφορά φυσικού αερίου με υποθαλάσσιους αγωγούς στην Ευρώπη, αλλά και την πόντιση καλωδίων για μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Χαρακτηριστικές και προκλητικές, για το ρόλο που προτίθεται από την Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να παίξει η Κρήτη στις νέες επιθέσεις που ετοιμάζει το ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, με αφορμή και τη δράση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) ήταν οι δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου, ότι «η Κρήτη είναι ένα μεγάλο αεροπλανοφόρο».

 

Ντροπή, αίσχος και αηδία πρέπει να είναι τα αισθήματα που πρέπει να νιώσει ο χανιώτικος λαός για αυτή τη δήλωση!

 

Στην περίοδο που ζούμε, όπου τα σημάδια της καπιταλιστικής κρίσης στο κορμί του λαού είναι όλο και πιο έντονα καθημερινά, είναι προκλητική και επικίνδυνη η ενίσχυση από το κεφάλαιο του ρόλου του ΝΑΤΟ και των Βάσεων του, που μόνο δεινά έχουν φέρει στους λαούς, για αύξηση της κερδοφορίας του την επόμενη περίοδο.

 

Την ίδια ώρα που εκατομμύρια εργαζόμενοι ζουν με το φόβο άλλη μιας μείωσης σε μισθούς και συντάξεις, άλλης μια άδικης φορολογίας, η Ελλάδα διαθέτει για στρατιωτικές δαπάνες το 2,7% του ΑΕΠ της στα πλαίσια του Νατοϊκού σχεδιασμού, κατατάσσοντας της δεύτερη στη λίστα μετά τις ΗΠΑ.

Το συνέδρια αυτό φανερώνει την ολοένα και αυξανόμενη τάση του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ να εισχωρήσει στα εσωτερικά ζητήματα των κρατών, και να εκμεταλλευτεί με κάθε τρόπο και μέσω τις πλουτοπαραγωγικές πηγές.

 

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καλεί το λαό σε επαγρύπνηση. Να μην επιτρέψει την περαιτέρω επέκταση της Βάσης στη Σούδα, να εναντιωθεί στη δημιουργία νέας Βάσης στο Αιγαίο, να είναι έτοιμος να εναντιωθεί στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο που ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ ετοιμάζουν εναντίων των λαών της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

 

  • Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους
  • Επιστροφή όλων των στρατιωτικών δυνάμεων από το εξωτερικό.
  • Κλείσιμο της Βάσης στη Σούδα και στο Μουζουρά, όλων των Βάσεων που υπάρχουν σε Ελληνικό έδαφος, και των ευρωατλαντικών βάσεων και των στρατηγείων.
  • Όχι στη δημιουργία νέας αεροπορικής ΝΑΤΟϊκής Βάσης
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Check Also

Στο «κόκκινο» οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας μετά το τελεσίγραφο για έξωση από το ΝΑΤΟ

in.gr Φωτιά έχουν πάρει οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας μετά την σκληρή προειδοποίηση που απηύθυνε η Ουάσιγκτον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize