Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου στην Επιθεώρηση Εργασίας

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου στην Επιθεώρηση Εργασίας
 
Στα πλαίσια της επικοινωνίας και ενημέρωσης με τους εργαζόμενους και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς και λόγω της έναρξης της τουριστικής περιόδου, μέλη του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου πραγματοποίησαν συνάντηση την Τετάρτη 13/4/2016 με την Διευθύντρια και τους υπαλλήλους του Σ.ΕΠ.Ε. Ρεθύμνου.
Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στους ελέγχους, στην ανασφάλιστη εργασία, στις συνθήκες στους χώρους δουλειάς, στις αμοιβές και στην υπάρχουσα εργατική νομοθεσία.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:
·         Η επαναφορά των Κ.Σ.Σ.Ε., διότι οι εργαζόμενοι είναι σε διαφορετικά εργασιακά καθεστώτα και υπογράφουν συμβάσεις σύμφωνα με την Ε.Σ.Σ.Ε., ενώ υπάρχουν οι Κ.Σ.Σ.Ε.
·         Η κάρτες παρουσίας, ώστε στους ελέγχους να μπορεί να αποδεικνύεται η παρουσία του εργαζόμενου συνδεδεμένο με το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ (ΣΕΠΕ – ΟΑΕΔ – ΙΚΑ ΕΤΑΜ).
·         Στελέχωση της υπηρεσίας του Σ.ΕΠ.Ε., με προσωπικό επιθεωρητών και γραμματειακής υποστήριξης ώστε να γίνονται περισσότεροι και πιο αποτελεσματικοί έλεγχοι και με εφοδιασμό φορητών υπολογιστών για πρόσβαση στο  Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ για διασταύρωση στοιχείων.
·         Η αμοιβή σε νέους κάτω τον 25 ετών. Κατάργηση της Ε.Σ.Σ.Ε. 2 ταχυτήτων, να είναι όλες οι αμοιβές το ίδιο και να καταργηθεί η διάκριση που υπάρχει με την αμοιβή κάτω των 25 ετών.
·         Για τους εργαζομένους σε δυο δουλειές με άδεια κάτω από αυστηρά κριτήρια, ώστε να μην υπάρχουν εργαζόμενοι με 2 ή 3 δουλειές σε περίοδο μεγάλης ανεργίας.
·         Μικτά κλιμάκια ελέγχων.
·         Χρηματοδότηση για επισκευές και αντικατάσταση παλαιού εξοπλισμού.
 
Οι εργαζόμενοι βιώνουν τα αποτελέσματα των νεοφιλελεύθερων επιλογών των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που κυριολεκτικά βούλιαξαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τα εργασιακά δικαιώματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους του Ρεθύμνου σε διεκδίκηση με τα ταξικά συνδικάτα και όχι με τους συμβιβασμένους εργατοπατέρες κατά της ανεργίας, για πλήρη και σταθερή απασχόληση με εργασιακά δικαιώματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου στηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για έξοδο από τις πολιτικές λιτότητας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, για την υπεράσπιση των συντάξεων και εργασιακών δικαιωμάτων, για την προστασία των κοινωνικά αδύναμων, το δικαίωμα εργαζόμενων και ανασφάλιστων στην υγεία και την παιδεία, την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας και την δημιουργία ενός ασφαλιστικού συστήματος με αναδιανεμητικό χαρακτήρα.
Καλούμε τους εργαζόμενους να αντιταχθούν στα θατσερικού τύπου σχέδια υποτίμησης και απορύθμισης της εργασίας, στα σχέδια υπέρ της ιδιωτικής ασφάλισης που επιδιώκουν οι δανειστές και η ντόπια κλεπτοκρατία, που υιοθετούνται από τη ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκη.
Ρέθυμνο, 15/4/2016
Το Γραφείο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize