Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Κύπριο Υπουργό Παιδείας – Πολιτισμού για το ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην Εκπαίδευση

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Κύπριο Υπουργό Παιδείας – Πολιτισμού για το ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην Εκπαίδευση

kadis arnaoutakis (1)

Η ανάδειξη, ενίσχυση και η παρεμβατικότητα του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον ευαίσθητο τομέα της Εκπαίδευσης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Υπουργό Παιδείας-Πολιτισμού της Κύπρου Κώστα Καδή που επισκέφθηκε σήμερα την Περιφέρεια Κρήτης. Ο Κύπριος Υπουργός που εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη του στο νησί μας συμμετέχει στις εργασίες του 2ου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου, που οργανώνει με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (ΙΑΚΕ) με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση. Η παιδεία και ο πολιτισμός ως πυλώνες περιφερειακής ανάπτυξης».

«Εκφράζω τη χαρά μου που επισκέπτομαι την Κρήτη με την οποία έχουμε κοινή ιστορική, πολιτισμική κληρονομιά. Οι δεσμοί ανάμεσα σε Κύπρο και Κρήτη είναι πάρα πολύ ισχυροί. Θέλουμε να ενισχύσουμε την συνεργασία μας στους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού και υπάρχουν πολλά περιθώρια για να αναπτύξουμε συνεργασίες. Με τον Περιφερειάρχη είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε την εξέλιξη των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της Παιδείας και του Πολιτισμού στη Κύπρο. Επίσης το ρόλο της Αυτοδιοίκησης στα εκπαιδευτικά συστήματα» δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την συνάντηση του με τον Περιφερειάρχη Κρήτης ο Υπουργός Παιδείας-Πολιτισμού της Κύπρου Κώστας Καδής.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης στον ευαίσθητο τομέα της δημόσιας Εκπαίδευσης.

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα τον Υπουργό Παιδείας-Πολιτισμού της Κύπρου και συζητήσαμε το θέμα της διασύνδεσης, τον ενεργό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την Παιδεία. Η Περιφέρεια Κρήτης το αποδεικνύει με τις συνεργασίες που έχουμε με τους δήμους, τους εμπλεκόμενους φορείς με την εκπαίδευση, μέσω του θεσμοθετημένου Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης για θέματα Παιδείας. Στο πλαίσιο του συνεδρίου του ΙΑΚΕ μπορούμε να αναδείξουμε και το παρεμβατικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας».

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για θέματα Παιδείας Δια Βίου Μάθησης-Απασχόλησης Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο διευθυντής του γραφείου του Κύπριου Υπουργού Ανδρέας Κασουλίδης, η πρόεδρος του ΙΑΚΕ Ελένη Μαράκη, και ο αντιπρόεδρος του ΙΑΚΕ Μανόλης Μπελαδάκης.

Η επίσημη έναρξη του συνεδρίου του ΙΑΚΕ στο ξενοδοχείο Ατλαντίς με την παρουσία του Κύπριου Υπουργού και του Περιφερειάρχη Κρήτης θα γίνει σήμερα στις 7:30 το απόγευμα.

kadis arnaoutakis (2)

Check Also

Πέθανε ο τέως πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας

cnn.gr Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 73 ετών, άφησε ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize