Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Στο «OPEN DAYS 2015» η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου

Στο «OPEN DAYS 2015» η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου

OPENDAYS 10 2015 2

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε την εβδομάδα 12 – 16 Οκτωβρίου 2015, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, όπου παρακολούθησε τις εργασίες του «OPEN DAYS 2015».
Το «OPEN DAYS», σειρά σεμιναρίων και ημερίδων, διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρώπης και αφορά στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και χρηματοδότηση έργων, που αφορούν στην καινοτομία, το περιβάλλον, την επιχειρηματικότητα, την υγεία, τις μεταφορές, τον πρωτογενή τομέα, τις νέες τεχνολογίες και άλλες αναπτυξιακές υποδομές. Το «OPEN DAYS 2015» παρακολούθησαν εκπρόσωποι από 177 Περιφέρειες της Ε.Ε. ενώ οι ομιλητές ξεπέρασαν τους 700. Μεταξύ των θεματικών ενοτήτων, που παρακολούθησε η κα Λιονή ήταν οι εξής:
* Ενσωμάτωση αστικών και αγροτικών περιοχών: Ιδέες και εμπειρίες από Περιφέρειες της Ευρώπης
* Το επενδυτικό σχέδιο και το ευρωπαϊκό διαρθρωτικό ταμείο: Μεγιστοποιώντας τις συνέργειες και την αλληλοσυμπλήρωση
* Κοινωνική επανένταξη
* Καλές πρακτικές: Υλοποιώντας συνέργειες μέσω του Προγράμματος “HORIZON 2020” και του ευρωπαϊκού διαρθρωτικού ταμείου

Στο πλαίσιο της παραμονής της στις Βρυξέλλες η κα Λιονή και ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης μαζί με τον εντεταλμένο σύμβουλο της Περιφέρειας Κρήτης για ευρωπαϊκά θέματα, κ. Γιώργο Αλεξάκη, επισκέφτηκαν και το Γραφείο, που διατηρεί η Περιφέρειας Κρήτης στις Βρυξέλλες και το οποίο είναι στελεχωμένο από υπάλληλο και με πλήρη υλικοτεχνική υποδομή για την προώθηση συνεργασιών με άλλες Περιφέρειες της Ευρώπης και την άμεση ενημέρωση των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης σε θέματα ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων και προγραμμάτων.

Το Γραφείο της Περιφέρειας Κρήτης στις Βρυξέλλες στεγάζεται στην οδό Rond – Point Schuman 14, υπεύθυνος του Γραφείου είναι ο κ. Δημήτριος Ανδρούτσος και τα στοιχεία επικοινωνίας είναι τα ακόλουθα: Τηλ: +32 2 4310997,
E-mail: Crete_ [email protected]
Tέλος, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης στο πλαίσιο των επαφών της στις Βρυξέλλες συναντήθηκε και με τον Ευρωβουλευτή, κ. Νίκο Ανδρουλάκη.

 

Σοφία Πολίτη

Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημοσίων Θεσμών
Μιλάει ξένες γλώσσες
Αγαπάει τα ζωάκια και τα ταξίδια
Έχει πάθος για τη μόδα

Check Also

Ρέθυμνο: «Ανοίξτε» τα χωράφια σας και επιβλέψτε τις εργασίες δακοκτονίας

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.gr Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιούνη θα γίνει ο πρώτος ψεκασμός …

Σχόλια

Font Resize