Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Travel / Στο -20% ο τζίρος των ξενοδόχων

Στο -20% ο τζίρος των ξενοδόχων

mpirliraki

Με τον τζίρο των ξενοδόχων να έχει μειωθεί φέτος κατά 20%, συστράτευση για αλλαγή της άσχημης εικόνας πολιτικής και οικονομικής αστάθειας της χώρας που βλάπτει τον τουρισμό, ζητά η αρμόδια Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου Πέπη Μπιρλιράκη – Μαμαλάκη, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, όπως και η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο να ενδιαφερθούν για πιο στενή και ενεργή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

tsakalakis

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων, Μανώλη Τσακαλάκη, ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι το αεροδρόμιο Ηρακλείου το οποίο το καλοκαίρι είναι πρώτο σε αφίξεις ανά την Ελλάδα, σημείωσε πτώση 5,5% τον Μάιο σε σχέση με πέρυσι, ενώ και ο Ιούνιος τουριστικά έχει χαθεί, όμως εάν δεν αλλάξει κάτι θα καταλήξουμε σε τραγωδία καθώς οι εισπράξεις Ιουλίου – Αυγούστου  αποτελούν το 50% του τζίρου των ξενοδόχων και  οι πληρότητες φαίνεται να είναι απογοητευτικές.

mperetis

Οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής με προσφορές, χαρακτηρίζουν την φετινή τουριστική περίοδο σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Τουριστικών Πρακτόρων Ρεθύμνου, Στράτο Μπερέτη με τις μέχρι στιγμής πληρότητες Ιουλίου – Αυγούστου να μην ξεπερνούν το 50% με 60%. Αποτέλεσμα των προσφορών είναι να μειωθεί περαιτέρω ο τζίρος με αλυσιδωτές συνέπειες στο σύνολο σχεδόν της οικονομίας. Πάντως όσο εύκολα διαμορφώνεται άσχημη εικόνα για τον τουρισμό, τόσο εύκολα μπορεί να αντιστραφεί το κλίμα.

Check Also

Αναδρομικά – Πώς θα επιστρέψει η κυβέρνηση τα λεφτά – Τα σενάρια που επεξεργάζεται

in.gr Λύσεις… α λα καρτ προσανατολίζεται να υιοθετήσει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει το μείζον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize