Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Στο συν ο ΦΠΑ, σταθερά τα δημοτικά τέλη και στο βάθος πρόστιμα

Στο συν ο ΦΠΑ, σταθερά τα δημοτικά τέλη και στο βάθος πρόστιμα

Μετά από 40 χρόνια η οικονομική υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνου, και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Στέλιος Σπανουδάκης, επιστρατεύουν νομοθετική ρύθμιση του 1975 και μπόλικη δημιουργική λογιστική, για να καταφέρει να αντεπεξέλθει οικονομικά στην αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στην εναπόθεση απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Αμαρίου, αλλά και στην πληρωμή του εργολάβου καθαριότητας. Στόχος είναι να εξοικονομηθούν 250.000 ευρώ αξιοποιώντας το τέλος παρεπιδημούντων ως τουριστικός δήμος με έκτακτες ανάγκες κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Όσο για τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, δεν επαρκούν για τη μισθοδοσία των 8,5 εκατομμυρίων ευρώ του Δήμου Ρεθύμνου. Τα υπόλοιπα 2 εκατομμύρια ευρώ συμπληρώνουν τα τέλη παρεπιδημούντων των ξενοδοχείων, τα έσοδα από τη Φορτέτζα, τα πάρκινγκ, την παραχώρηση αιγιαλού και κοινόχρηστων χώρων και τα τέλη ακαθαρίστων εσόδων της εστίασης. Τώρα όμως κάποιο τεχνικό έργο θα πρέπει να περικοπεί για να εξοικονομήσει το δημοτικό σύστημα ιδίους πόρους για να καλύψει την τρύπα στα οικονομικά του.

Την κατάσταση οξύνει η αδυναμία της ΔΕΗ να εισπράξει προς όφελος του δήμου το τέλος καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού. Πάντως ο Δήμος Ρεθύμνου δε θα αυξήσει τα δημοτικά τέλη, αλλά μάλλον θα επανεξετάσει τις άδειες κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, την γενικότερη τάξη και στο τέλος θα προχωρήσει στην επιβολή προστίμων.

dimotiki enotita arkadioustelios spanoudakis

Ματθαίος Καπετανάκης

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Η ομιλία Γιώργου Μαρινάκη στη βουλή απέδωσε καρπούς: Νέο «παράθυρο» για πολυδάπανα, αλλά άκρως αναγκαία έργα από τις ΔΕΥΑ

Το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων θα μπορεί στο εξής να αναλαμβάνει την πλήρη χρηματοδότηση δαπανηρών επενδύσεων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *