Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Στο Εφετείο Πειραιά στις 16 Οκτωβρίου, θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό ο Νίκος Σειραγάκης

Στο Εφετείο Πειραιά στις 16 Οκτωβρίου, θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό ο Νίκος Σειραγάκης

nikos seiragakis

Σε 3 μέρες στις 16 Οκτωβρίου θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Πειραιά, η υπόθεση του καταδικασμένου ήδη σε πρώτο βαθμό για το κακούργημα της παιδεραστίας καθηγητή της φυσικής αγωγής Νίκου Σειραγάκη.

Πώς έγινε η σύλληψη:

Ήταν απόγευμα της 1ης Δεκεμβρίου του 2011. Οι αστυνομικοί σπάνε την πόρτα του διαμερίσματος του 48χρονου προπονητή και τον συλλαμβάνουν επ’ αυτοφώρω σε ασελγείς πράξεις σε βάρος δύο 13χρονων αγοριών. Το πρώτο σοκ διαδέχονται νέα ισχυρότερα αφού οι αποκαλύψεις για την διεστραμμένη δράση του είναι καταιγιστικές και συνταράσσουν όχι μόνο την κοινωνία του Ρεθύμνου αλλά το πανελλήνιο.

Ασέλγησε σε 53 ανήλικα παιδιά

Τι είχε υποστηρίξει τότε:

Αμετανόητος εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου ο Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση παιδεραστίας που αποκαλύφθηκε στο Ρέθυμνο την 1η Δεκεμβρίου του 2011.

O Σειραγάκης υποστήριξε ότι δεν παρέσυρε τους ανηλίκους λέγοντας πως όσα συνέβησαν ήταν μέρος ενός “παιχνιδιού μύησης” σε μία προσπάθεια να… ξεπεράσουν τα ταμπού και τις φοβίες τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ίδιος ανέφερε πως δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να εμπλακεί σε μία κατάσταση που προϋπήρχε, ενώ αρνήθηκε την κατηγορία της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ο Σειραγάκης, η δράση του οποίου προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο, αλλά ιδιαίτερα στην κοινωνία του Ρεθύμνου, κατηγορείται για ασέλγεια ή απόπειρα ασέλγειας σε βάρος 53 ανηλίκων, καθώς επίσης και για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Το Μάιο του 2013 μετά από μία μαραθώνια διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών και σε βαρύ κλίμα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά, επέβαλε στον Σειραγάκη ποινή κάθειρξης 401 ετών, που κατά συγχώνευση έγιναν 220 από τα οποία αναμένεται ότι θα εκτίσει τα 25.

Το Δικαστήριο δεν δέχτηκε τότε να χορηγήσει υπό το βάρος και των πράξεων κανένα ελαφρυντικό στον Σειραγάκη που τελικά κρίθηκε ένοχος για 36 από τα κακουργηματικά αδικήματα που αντιμετώπιζε.

Σε 15 έτη για κάθε ένα από τα 15 παιδιά κάτω των 14 ετών για κατάχρηση σε ασέλγεια.
Σε 12 χρόνια για κάθε ένα από τα 5 παιδιά άνω των 14 χρόνων για κατάχρηση σε ασέλγεια.
Σε 15 έτη για κάθε ένα από τα 2 παιδιά κάτω των 14 ετών για αποπλάνηση.
Σε 7 έτη για κάθε ένα από τα 11 παιδιά άνω των 14 ετών για αποπλάνηση.
Σε 1 έτος για καθένα από τα 3 παιδιά για απόπειρα αποπλάνησης.

Το Δικαστήριο επίσης επέβαλε στον κατηγορούμενο τη στέρηση πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε έτη, ενώ η έφεση του κατηγορούμενου αποφάσισε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Σχόλια

Font Resize