Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Στον πάγο οι νέες συντάξεις του ΙΚΑ

Στον πάγο οι νέες συντάξεις του ΙΚΑ

Στον αέρα βρίσκονται περίπου 80 χιλιάδες ασφαλισμένοι που περιμένουν για σύνταξη γήρατος, αναπηρίας, θανάτου από το ΙΚΑ ή με διαδοχική από άλλο Ταμείο. Το ΙΚΑ έλαβε απόφαση-βόμβα με την οποία αναστέλλει από 1/1/2015 την έκδοση νέων συντάξεων γήρατος, αναπηρίας και θανάτου, εκδίδοντας σχετική οδηγία στις 12 Αυγούστου, δηλαδή λίγες ώρες πριν από την ψήφιση του νέου συνταξιοδοτικού μνημονιακού νόμου.

θα επιτρέπεται η έκδοση συντάξεων μόνο για περιπτώσεις γήρατος και μόνο προσωρινών σε όσους έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος και εφόσον οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι δηλώνουν υπ’ ευθύνη τους ότι έχουν τουλάχιστον τις 4.500 ημέρες ασφάλισης, οπότε και θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης.

Σε όλες τις άλλες κατηγορίες και κυρίως σε όσους είναι κάτω των 67 ετών το ΙΚΑ δεν θα δίδει ούτε κανονική ούτε προσωρινή σύνταξη. Ωστόσο, εάν συντρέχουν «εξαιρετικοί και επείγοντες λόγοι», όπως οικονομική αδυναμία ή λόγοι υγείας, τότε οι ασφαλισμένοι θα καλούνται να αποδείξουν ότι έχουν οικονομικά προβλήματα ή ανάγκη χρημάτων λόγω ασθένειας και στη συνέχεια θα αξιολογούνται από τους αρμόδιους διευθυντές για το αν μπορεί ή όχι να προχωρήσει η έκδοση προσωρινής σύνταξης.

Να μην πληρώνουν το μάρμαρο πάντα οι συνταξιούχοι για όλα τα δεινά σε αυτή τη χώρα καλεί τους πολιτικούς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρεθύμνου, Λευτέρης Κοτσαρίδης. Εκφράζει την ανησυχία ότι η συμπλήρωση των 67 ετών για την συνταξιοδότηση, θα γίνουν 70, εάν δεν αντιμετωπιστεί η ανεργία μέσω της ανάπτυξης, ώστε και τα ασφαλιστικά ταμεία με τη σειρά τους να δίνουν κάτι παραπάνω στους απόμαχους της εργασίας, ενώ πολλοί είναι και οι μεσήλικες που αδυνατούν να συγκεντρώσουν μέσα σε αυτές τις συνθήκες τα 4.500 ένσημα, απαραίτητα για τη θεμελίωση σύνταξης. Όχι άλλες παρακρατήσεις για υγεία και φάρμακα, δεδομένου ότι και η αύξηση του ΦΠΑ, μειώνει κατά 5-7% το μηνιαίο εισόδημα ενός συνταξιούχου. Οι συνταξιούχοι θα προβούν σε κινητοποιήσεις, ενώ θα απαντήσουν και με την ψήφο τους, οι 2,7 εκατομμύρια άνθρωποι της δουλειάς, οι οποίοι αποτελούν μια ώριμη πολιτική δύναμη ανατροπής άδικων πολιτικών, καταλήγει ο Λευτέρης Κοτσαρίδης.

syntaxiouhoi syntaxiouhoikotsaridis

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Βραδινή πορεία διαμαρτυρίας στο Ρέθυμνο για επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΟΥΣΟ ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΗ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize