Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Στον πάγο και τα 6 μεγάλα έργα στον Δήμο Ρεθύμνου

Στον πάγο και τα 6 μεγάλα έργα στον Δήμο Ρεθύμνου

Η υπολειτουργία του τραπεζικού συστήματος έβαλε στον πάγο και τα 6 μεγάλα έργα στον Δήμο Ρεθύμνου. Οι εργασίες έχουν σταματήσει στα 3 νέα σχολεία σε Γεράνι, Ατσιπόπουλο και Σφακάκι – Σταυρωμένο, όπως και στην παραλιακή οδό, στις οδούς Κριάρη – Κουρμούλη και στο δυτικό τμήμα της πόλης στην περιοχή της Σοχώρας.

Η τεχνική υπηρεσία με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων – Υπηρεσιών και Μνημείων, Μίνω Αλεφαντινό, σχεδιάζουν άμεσα παρεμβάσεις, ώστε να μην είναι επικίνδυνα τα έρημα εργοτάξια και όσο γίνεται ευπαρουσίαστα, σε περίπτωση που δεν εξομαλυνθεί η οικονομική κατάσταση της χώρας και δεν ξεκινήσουν εκ νέου οι εργασίες από τους εργολάβους.

Το 80% των εργασιών έχει ολοκληρωθεί, όμως το δημοτικό σύστημα ποντάρει σε παράταση του προγράμματος ΕΣΠΑ λόγω της χρηματοπιστωτικής κατάστασης της χώρας, έτσι ώστε να μην απειληθεί η Ελλάδα με πρόστιμα επιστροφής των ευρωπαϊκών οικονομικών πόρων, λόγω της μη έγκαιρης αποπεράτωσης των εργασιών που χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ.

alefantinos pagwma ergwn

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Ρέθυμνο: «Πληρωνόμαστε όχι με μισθό αλλά ανάλογα με τον αριθμό των αιθουσών και η ετήσια αμοιβή μας είναι από 1000 έως 5000»

Σε εργασιακό μεσαίωνα οι σχολικές καθαρίστριες Επιστολή του σωματείου καθαριστριών ν. Ρεθύμνου Δημ. & Ιδιωτ. …

Σχόλια

Font Resize