Στον αέρα ο καθαρισμός των σχολείων

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΝΟΜΟΥ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ                      

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Σωματείο Καθαριστριών Ν. Ηρακλείου εύχεται καλή αρχή για όλα τα παιδιά που ξεκινούν 11 Σεπτεμβρίου τη νέα σχολική χρονιά.

Δυστυχώς όμως η πολιτεία αγνόησε την καθαριότητα στα σχολεία για μια ακόμη φορά με αποτέλεσμα μια μέρα πριν τον Αγιασμό να μην έχει μερίμνησε για τον καθαρισμό τους αν και στις 26/8/2015 δημοσιεύτηκε ΦΕΚ με αριθμό 102/26/8/2015 για την ανανέωση όλων των συμβάσεων. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ανάθεση του έργου και φυσικά δεν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό στην  καθαριότητα των Σχολείων. Εφόσον δεν αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη τα σχολεία να είναι μια υγειονομική βόμβα για τα παιδιά και τους εργαζόμενους.

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ στις απαραίτητες ενέργειες και να δώσουν μια λύση, και να σταματήσουν τις άσκοπες καθυστερήσεις γιατί δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να παίζει με την υγεία των παιδιών μας. Και ζητούν από τους εργαζόμενους  να αναλάβουν εκείνοι την ευθύνη για τον καθαρισμό των σχολείων.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταδικάζει την αδιαφορία   της πολιτείας  και  των αρμόδιων φορέων  που   μια μέρα πριν την αρχή της σχολικής χρονιάς δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη των εργαζομένων στον καθαρισμό των σχολειών.

Στις 26/8/2015 δημοσιεύτηκε  ΦΕΚ με αριθμό  102/26/8/2015 για την ανανέωση όλων των συμβάσεων  του προσωπικού στην καθαριότητα των σχολείων, ωστόσο όμως, δεν αποφασίστηκε  από την απερχόμενη Κυβέρνηση η χρηματοδότηση των Δήμων ενώ παράλληλα τους επιβλήθηκε και αναστολή υπογραφής συμβάσεων λόγω της προεκλογικής περιόδου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα «να δέσει τα χέρια» των Δήμων αφού για να γίνει αυτό θα πρέπει το Υπουργείο Εσωτερικών αρχικά να  κάνει άρση αναστολής της υπογραφής συμβάσεων και κατά δεύτερον να αποφασίσει για την άμεση χρηματοδότηση  που αφόρα τις καθαρίστριες στα σχολεία.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα  να έχει  δημιουργηθεί  μια υγειονομική βόμβα για την υγεία των παιδιών μας  αλλά και των εργαζομένων στην Εκπαίδευση.

Με επιστολή προς τον  Υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών κ. Μανιτάκη Αντώνη  ζητάμε άμεση λύση του παραπάνω προβλήματος.

Παράλληλα το ΕΚΗ θα προχωρήσει  αύριο σε συνάντηση  στη Λότζια  με την Αντιδήμαρχο κ. Καναβάκη και το Σωματείο Καθαριστριών Ν. Ηρακλείου για να  υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες ώστε να δοθεί λύση σ΄ αυτό το μείζονος σημασίας πρόβλημα.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίζει με την υγεία χιλιάδων παιδιών.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Η

katharismos sxoleion

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize