Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Στον αέρα η ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας του Γηροκομείου – Δεν έχει εγκριθεί ο νέος οργανισμός λειτουργίας

Στον αέρα η ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας του Γηροκομείου – Δεν έχει εγκριθεί ο νέος οργανισμός λειτουργίας

Τι κι αν υπογράφηκε η σχετική σύμβαση για αποπεράτωση των εργασιών στο Δημόσιο Γηροκομείο Ρεθύμνου στα Μισίρια, δεν αναμένεται να παραδοθούν οι εγκαταστάσεις σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους, καθώς η χρηματοδότηση των 206.000 ευρώ μάλλον θα έρχεται με το σταγονόμετρο, αφού είναι από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

33 ηλικιωμένους φιλοξενεί αυτή τη στιγμή η δομή σύμφωνα με την Υπεύθυνη, Ζωή Σιταρένιου – Μπριλάκη, η οποία αναμένει την πρόσληψη 3 ατόμων για 2 χρόνια με τη συνδρομή του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου, έτσι ώστε να λάβουν άδειες και ρεπό οι εργαζόμενοι.

sitareniou mprilaki

30 επιπλέον άτομα θα φιλοξενεί το Δημόσιο Γηροκομείο Ρεθύμνου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών. Η δομή επίσημα ονομαζόταν Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας, μετά Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων και τώρα Παράρτημα Αμεα, το ζήτημα όμως είναι ότι δεν έχει εγκριθεί ο νέος οργανισμός που προβλέπει 75 άτομα μόνιμο προσωπικό. Η βοήθεια εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού, αλλά και μεμονωμένων ατόμων είναι πολύτιμη και τώρα και με την ολοκλήρωση εργασιών, οπότε και στην παλιά πτέρυγα θα φιλοξενούνται άτομα με βαριά νοσήματα, ενώ στη νέα πτέρυγα άτομα περιπατητικά χωρίς σοβαρά προβλήματα υγείας.

organismos girokomeiou

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Ρέθυμνο: Κάλεσμα στον τόπο εκτέλεσης των 110 μαρτύρων στα Μισίρια

Το «Σωματείο Ρεθυμνίων Πληγέντων κατά τη Ναζιστική Κατοχή 1941 – 1944» καλεί τα μέλη του να παρευρεθούν …

Σχόλια

Font Resize