Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Travel / Στην Κρήτη η ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού – Travel Forever

Στην Κρήτη η ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού – Travel Forever

aeiforos tourismos

Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη θα λάβει χώρα η Ευρωπαϊκή ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού (GSTC), στις 16-21 Μαΐου, 2016.

Η συνάντηση GSTC αποτελεί μια πρόσκληση για δράση, για ανταλλαγή απόψεων και συμμετοχή στις πρακτικές της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως.

Οι θεματικές ενότητες, που θα αναπτυχθούν στην συνάντηση αυτή, θα περιλαμβάνουν: Πρότυπα Αειφορίας (Sustainability Standards), Κριτήρια Τουριστικής Βιομηχανίας (GSTC Industry Criteria Consultation) και Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Ανταπόκρισης του Κοινού, Παρουσίαση Κριτηρίων Αειφόρων Προορισμών (Sustainable Destinations Criteria) και Best Practices στην Ευρώπη, καθώς και πρακτικές και μέσα Marketing σε θέματα Αειφόρου Τουρισμού (Marketing Sustainability).

Ενδεικτικό πρόγραμμα & χρονοδιάγραμμα:

16-18/05 – Εκπαιδευτικό Σεμινάριο σχετικά με τα κριτήρια GSTC

19-28/05 –Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Συνάντηση / Συνέδριο του GSTC

21/05 –  Προαιρετική επίσκεψη σε αξιοθέατα της περιοχής συσχετιζόμενα με τον αειφόρο τουρισμό

Βασικοί Διοργανωτές των εκδηλώσεων οι: Ο Διευθύνων Σύμβουλος του GSTC Randy Durband (US) και ο Τεχνικός Διευθυντής του GSTC Guy Chester (US).

Αντιπρόσωποι Χωρών GSTC:  Δρ Ιωάννης Παππάς (Ελλάδα), Mary Mulvey (Ιρλανδία) και Susana Conde (Ισπανία).

Οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν θεμελιώδη στοιχεία, χρήσιμες επαφές του κλάδου, λύσεις για τη βελτίωση της βιωσιμότητας της επιχείρησή τους, πληροφορίες για αειφόρους προορισμούς και προτάσεις για αειφόρο τουριστικό marketing.

To λεπτομερές πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μέσα στο Φεβρουάριο.

Προθεσμία εγγραφής: 30η Απριλίου, 2016, στο www.gstcouncil.com

** Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (GSTC, www.gstcouncil.org), είναι ο αναγνωρισμένος κάτοχος / διαχειριστής των προτύπων αναφοράς για την αειφορία των ταξιδιών και του τουρισμού από το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών και τους Διεθνείς Εμπειρογνώμονες Αειφόρου Τουρισμού. Το GSTC είναι ανεξάρτητος και ουδέτερος οργανισμός, με στόχο την αύξηση της γνώσης αειφόρων πρακτικών του τουρισμού μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών μερών. Αποτελείται από εμπειρογνώμονες στον τομέα του αειφόρου τουρισμού και υποστηρίζεται από  οργανώσεις και άτομα για τη διασφάλιση ότι σημαντικά και έγκυρα πρότυπα είναι διαθέσιμα σε παγκόσμιο επίπεδο για την αειφορία των ταξιδιών και του τουρισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize