Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΡΗΤΗ / ΡΕΘΥΜΝΟ / Στενά χρονικά περιθώρια για ΧΥΤΑ Αμαρίου και εκδίκαση Συμβουλίου της Επικρατείας

Στενά χρονικά περιθώρια για ΧΥΤΑ Αμαρίου και εκδίκαση Συμβουλίου της Επικρατείας

Διατεθειμένη να συμβάλει οικονομικά είναι η Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης και Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή, έτσι ώστε να μπει τέλος στην επιβάρυνση του περιβάλλοντος και της ζωής των Αμαριωτών και των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Αρκαδίου του Δήμου Ρεθύμνου. Προτίθεται να χρηματοδοτήσει μελέτες ακόμα και για την επόμενη μέρα του ΧΥΤΑ Αμαρίου, όταν θα έχει πια χωροθετηθεί σε άλλη περιοχή η διαχείριση των απορριμμάτων, όπως ζητά η Πρωτοβουλία Αγώνα για τον ΧΥΤΑ Αμαρίου.

Ο χρόνος πιέζει και τα περιθώρια στενεύουν, εντείνοντας την ανάγκη να βρεθεί λύση πριν την εκδίκαση της υπόθεσης από το Συμβούλιο της Επικρατείας, γιατί αν φτάσει εκεί μπορεί οι συνέπειες από την καθυστέρηση των διαδικασιών να είναι ολέθριες για τον τόπο, τόσο οικονομικά όσο και περιβαλλοντικά.

Η Μαρία Λιονή κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε Δήμους και ΕΣΔΑΚ για να κινητοποιηθούν άμεσα στην εξεύρεση βιώσιμης λύσης στη διαχείριση των απορριμμάτων, παρά τις καθυστερήσεις από εκλογές και διαπραγμάτευση.

lioni (2)

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Ρέθυμνο – Θα αποκλείσουν τον δρόμο για Αρκάδι! – Δυσοσμία, ολισθηρότητα, κίνδυνος στο οδόστρωμα

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.gr Νέα εξέλιξη! Οι κάτοικοι των περιοχών που πλήττονται θα συναντηθούν με …

Σχόλια

Font Resize