Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Σκληρή παρέμβαση Γιάννη Κεφαλογιάννη για την πορεία της διαπραγμάτευσης

Σκληρή παρέμβαση Γιάννη Κεφαλογιάννη για την πορεία της διαπραγμάτευσης

Την πλήρη αποτυχία των διαπραγματεύσεων και τα τεράστια λάθη της Κυβέρνησης  επεσήμανε με παρέμβασή του ο Βουλευτής Ρεθύμνου Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Α. Κεφαλογιάννης. Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Κεφαλογιάννη διαμορφώνεται ως εξής:

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ξεκίνησε το 1974 μια προσπάθεια με στόχο τον εκδημοκρατισμό του κράτους, την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε. και τη σε βάθος αναθεώρηση του Συντάγματος, ώστε να καταστεί η Ελλάδα ένα σύγχρονο κράτος δικαίου. Το 1974, λοιπόν, συνδέσαμε το μέλλον της Ελλάδας με το μέλλον της Ευρώπης. Αυτό το κοινό μέλλον οφείλουμε όλοι μας να το διαφυλάξουμε και να το διασφαλίσουμε.

kefalogiannis giannis

Το 2015 ο κ. Τσίπρας έθεσε σε ουσιαστική διακινδύνευση αυτό το σπουδαίο κεκτημένο της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Χθες, έκλεισε με τον πλέον επίσημο τρόπο ο κύκλος της δημαγωγίας και του λαϊκισμού, ο οποίος αποτέλεσε το πολιτικό εφαλτήριο για την εκλογή της σημερινής κυβέρνησης. Η δήθεν πετυχημένη διαπραγμάτευση οδήγησε σε προτεινόμενα μέτρα που, σύμφωνα με τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πολύ χειρότερα από τα μέτρα Χαρδούβελη. Προεκλογικά, ο ΣΥΡΙΖΑ προώθησε ένα οικονομικό πρόγραμμα άκρατης παροχολογίας με δεκάδες ακραίες φωνές στο εσωτερικό του, χωρίς ποτέ να απαντάει πού θα βρει τα χρήματα για να υλοποιήσει τις εξαγγελίες του. Χθες κατέρρευσε πλήρως η προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται, αφού μέσα σε λίγους μήνες η πραγματική οικονομία κατάρρευσε, χάσαμε άμεσους και έμμεσους πόρους απαραίτητους για την χώρα,χωρίς να κερδίσουμε τίποτα σε σχέση με όσα επιζητούσαν οι εταίροι μας και πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου.

Μετά τις σκληρές και επώδυνες θυσίες των Ελλήνων, η προηγούμενη κυβέρνηση μέσα σε δυόμιση χρόνια μείωσε τη φορολογική επιβάρυνση για μισθωτούς και συνταξιούχους με ατομικό ετήσιο εισόδημα μέχρι 23.000 ευρώ, μείωσε τον ανώτατο συντελεστήφορολογίας εισοδήματος από το 45% στο 42%, τον ΦΠΑ στην εστίαση από 23% στο 13%, τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης κατά 30% και κατά 15% τον φόροακινήτων, ενώ θεσπίστηκε ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές σε 100 δόσεις, καθώς και ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων από το πρώτο παιδί, με πρόσθετο ενισχυμένο ειδικό επίδομα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.Για πρώτη φορά μπήκε φρένο στα ακραία επιδόματα, στις συνδικαλιστικές συντάξεις και έγινε καταγραφή των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων, διασφαλίζοντας τα χρήματα των πολιτών.

Η χώρα ήταν έτοιμη να ξεφύγει από το μνημόνιο, να αξιοποιήσει την προληπτική πιστωτική γραμμή και να επανέλθει στις αγορές, έτσι ώστε να βελτιώσει τη σκληρή καθημερινότητα των πολιτών και να υπερβεί την κρίση. Και δεν το λέγαμε εμείς αλλά όλοι οι εμπλεκόμενοι δρώντες και οι διεθνείς αναλυτές που τώρα βλέπουν τα χειρότερα να έρχονται.

Η πρόταση των θεσμών  περιλαμβάνει πρωτογενή πλεονάσματα υψηλότερα από εκείνα που προτείνει η κυβέρνηση, τα οποία νομοτελειακά οδηγούν στην ανάγκη για νέα μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ, περικοπές στις δαπάνες για το συνταξιοδοτικό σύστημα και καμία ανατροπή των μέτρων που έχουν αποφασιστεί για ασφαλιστικό και εργασιακά. Καλούμαστε, λοιπόν, να πληρώσουμε τη δημιουργική ασάφεια, τα λάθη και την προχειρότητα της κυβέρνησης που λειτουργεί απερίσκεπτα. Οι φωνές από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που πιέζουν για εκλογές αγνοούν τον κίνδυνο για τη χώρα και κοιτάζουν αμιγώς το κομματικό τους συμφέρον. Δηλαδή, προκάλεσαν εκλογές για να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα και τώρα ζητάνε πάλι εκλογές για να την καταστρέψουν ολοσχερώς. Περιμένουμε τον Πρωθυπουργό στη Βουλή για να δώσει εξηγήσεις για τα τραγικά λάθη και τις τεράστιες καθυστερήσεις. Κυρίως, όμως, περιμένουμε από τον κύριο Τσίπρα να λογικευτεί και να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης».

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Καβγάς στη Βουλή για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας – Οι βρικόλακες, οι προτεστάντες, οι ακροδεξιοί και οι εθνομηδενιστές

iefimerida.gr Η συζήτηση στην επιτροπή αναθεώρηση της Βουλής για το άρθρο 3 και τις σχέσεις …

Σχόλια

Font Resize