Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΡΗΤΗ / ΗΡΑΚΛΕΙΟ / Σε 1 (ένα) μήνα δημοπρατείται ο βιολογικός καθαρισμός Μονής και Κεραμουτσίου

Σε 1 (ένα) μήνα δημοπρατείται ο βιολογικός καθαρισμός Μονής και Κεραμουτσίου

Με τη διενέργεια διεθνή διαγωνισμού στις 15 Ιουλίου 2015, προχωράει η δημοπράτηση του έργου Εγκατάστασης και Επεξεργασίας της Μονάδας Λυμάτων για τους οικισμούς της Μονής και του  Κεραμουτσίου, προϋπολογισμού 473.550 ευρώ.

deyam

Τα δίκτυα της συγκεκριμένης μονάδας, προϋπολογισμού 471.565 ευρώ έχουν ήδη κατασκευαστεί και με τη δημιουργία του νέου βιολογικού καθαρισμού, ικανοποιείται ένα δίκαιο και πολύχρονο αίτημα των κατοίκων δυο δυναμικά αναπτυσσόμενων οικισμών του Μαλεβιζίου, δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των λυμάτων.

Τον επόμενο μήνα, ακολουθεί και η δημοπράτηση της μονάδας και των δικτύων του βιολογικού καθαρισμού του Καμαρίου, προϋπολογισμού 282.900 ευρώ.

 

Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Ένα ακόμα σημαντικό έργο στο δήμο μας, μπαίνει στην τελική ευθεία κατασκευής του. Μετά το Φόδελε, τα Καλέσα και το Καβροχώρι όπου λειτουργούν ήδη οι αντίστοιχες μονάδες, τον Κρουσώνα όπου ήδη κατασκευάζεται και την Αγία Πελαγία όπου έχει δρομολογηθεί η δημοπράτησή της, πλησιάζει η στιγμή που και οι συμπολίτες μας της Μονής και του Κεραμουτσίου θα απολαύσουν τα οφέλη μιας σύγχρονης Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού, τα οποία είναι πολλά και προφανή. Βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων των οικισμών μας, προστατεύεται το περιβάλλον, ενισχύονται οι υποδομές του δήμου μας, ενώ παράλληλα αναβαθμίζεται λειτουργικά και αισθητικά η καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Κι αυτό το καταφέρνουμε παρά τα πολλά και σημαντικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κι εμείς ως φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με σωστό οικονομικό προγραμματισμό, μεθοδική και σκληρή δουλειά, αλλά και ξεκάθαρο όραμα για το αύριο του τόπου μας.

Θα ήθελα δημόσια να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την καθοριστική βοήθειά του και να συγχαρώ επίσης τον Πρόεδρο Φ. Σαββάκη, τον Δ/ντη Γ. Κουγιουμουτζάκη και όλα τα στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μαλεβιζίου για το άριστο αποτέλεσμα.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

mamoulakis kostas

Check Also

Ρέθυμνο – Δημοπρατήθηκε η μελέτη για την προστασία από βραχοπτώσεις στο Φαράγγι Κοτσιφού

Δημοπρατήθηκε η μελέτη για την προστασία από βραχοπτώσεις στο Φαράγγι Κοτσιφού   Από τη Διεύθυνση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize