Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΡΗΤΗ / Σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την κοινωνική και πολιτική συμμετοχή των νέων σε περιβαλλοντικά θέματα συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης

Σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την κοινωνική και πολιτική συμμετοχή των νέων σε περιβαλλοντικά θέματα συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης

periballon neoi

Mε στόχο την ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για περιβαλλοντικά θέματα, η Περιφέρεια Κρήτης, σε σύνολο 14 εταίρων από οκτώ χώρες της Ευρώπης, υλοποιεί ένα νέο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα με αντικείμενο την Κοινωνική και πολιτική συμμετοχή των νέων σε περιβαλλοντικά θέματα – “STEP”. Η πρωτοβουλία είναι ιδιαίτερα σημαντική, γιατί η έννοια της συμμετοχής του κοινού αποτελεί θεμελιώδη αρχή του περιβαλλοντικού δικαίου αλλά και για την ανάπτυξη ενός βιώσιμου μέλλοντος, δεδομένου ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται σήμερα για περιβαλλοντικά θέματα έχουν μακροπρόθεσμες εφαρμογές που θα επηρεάσουν τις μελλοντικές γενιές. Για την εφαρμογή της μεθοδολογίας του προγράμματος, πρόκειται να αξιοποιηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαδικτυακών εφαρμογών με καινοτόμες μεθοδολογίες ανάλυσης και εργαλεία διαβούλευσης, προκειμένου να αναπτυχθούν αποτελεσματικές στρατηγικές για την ενθάρρυνση των νέων και την ενεργοποίησή τους για την ουσιαστική κοινωνική-πολιτική τους συμμετοχή.

Οι νέοι πολίτες θα κληθούν να συμμετέχουν στη διαβούλευση αποφάσεων που σχετίζονται με περιβαλλοντικά ζητήματα σχετικά με τις στρατηγικές, τις πολιτικές, τα σχέδια, τα προγράμματα, τους νόμους και τα σχέδια σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, σύμφωνα με το προφίλ τους σε κάθε χώρα και με τρόπο κατάλληλο για την ηλικία τους.

Για την έναρξη του προγράμματος, η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση εργασίας των εταίρων που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, για την οργάνωση των εργασιών του και την εφαρμογή των επιμέρους δράσεών του από το σύνολο των εταίρων που συμμετέχουν σε αυτό. Η εφαρμογή του προγράμματος γίνεται πιλοτικά  σε τέσσερις επιλεγμένους φορείς, σε τέσσερις χώρες: Ελλάδα, Τουρκία, Ισπανία, Ιταλία, με τη συμμετοχή αντίστοιχα: α. της Περιφέρειας Κρήτης, β. του Δήμου Aydin στην Τουρκία, γ. των Δήμων Mollet del Vallès και Valdemoro στην Ισπανία, δ. Ένωσης 42 Δήμων στην Ιταλία.

Την Ομάδα Εργασίας της Περιφέρειας Κρήτης εκπροσώπησε στη συνάντηση η Δρ Ελένη Αγγελογιαννάκη, Υπάλληλος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, του Τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας ΠΕ Χανίων.

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Υπηρεσιακό ταξίδι πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Γιώργος Μαρινάκης στη Μάλτα

Στη Μάλτα θα μεταβεί αύριο, Τρίτη 20 Μαρτίου 2018, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. …

Σχόλια

Font Resize