Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Σε δύο μήνες υπολογίζεται να δεχθούν μαθητές τα πέντε νέα σχολεία

Σε δύο μήνες υπολογίζεται να δεχθούν μαθητές τα πέντε νέα σχολεία

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο Δήμος Ρεθύμνου σε ό,τι αφορά στα πέντε νέα σχολεία που δε θα υποδεχθούν τους μαθητές τους από την αρχή της σχολικής περιόδου, αλλά περί τα μέσα Νοεμβρίου, αν όλα κυλήσουν απρόσκοπτα στο εξής και παρά τους ελέγχους κεφαλαίων και όλα τα προβλήματα που μας έφεραν ως εδώ. Και μπορεί να στοίχισαν 17,3 εκατομμύρια ευρώ μέσω ΕΣΠΑ, τα Γυμνάσια – Λύκεια σε Ατσιπόπουλο και Σφακάκι, μαζί και το Δημοτικό Σχολείο Γερανίου, ωστόσο ο προϋπολογισμός τους δεν τελειώνει εδώ. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου Ρεθύμνου, Γιώργο Μαρινάκη, χρειάζονται και συνοδευτικά έργα σε όλα τα σχολεία και μάλιστα με έξοδα του δήμου εξολοκλήρου!

Από προϋπολογισμό 400 χιλιάδων ευρώ, εν τέλει 220.000 ευρώ θα στοιχίσει το τοιχίο για την ασφάλεια των μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο Γερανίου. 100.000 ευρώ θα στοιχίσει ο δρόμος που θα καταστήσει προσβάσιμο το Γυμνάσιο – Λύκειο στο Σφακάκι, ενώ αντίστοιχος δρόμος στο Γυμνάσιο – Λύκειο Ατσιποπούλου θα στοιχίσει 430.000 ευρώ με τη συνδρομή όμως εκεί της Περιφέρειας Κρήτης και της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, όσο για την απορροή υδάτων που χρειάζεται στην περιοχή, ο προϋπολογισμός του έργου από τη ΔΕΥΑΡ παραμένει άγνωστος.

Ο Γιώργος Μαρινάκης θεωρεί ότι στο εξής όλα θα κυλήσουν ομαλά, μακριά από ελέγχους κεφαλαίων και καθυστερήσεις συμβάσεων και ούτω καθεξής.

sumbaseis nea sxoleia (1) sumbaseis nea sxoleia (2) sumbaseis nea sxoleia (3)

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Σε έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο οδηγήθηκε η ΚΕΔΗ Ρεθύμνου-«Λογιστική ακαταστασία»-Μεταφορά χρημάτων σε προσωπικό λογαριασμό;

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.grΡαγδαίες είναι οι εξελίξεις για το ταμείο της ΚΕΔΗΡ και αν υπήρξε …

Σχόλια