Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΡΗΤΗ / ΧΑΝΙΑ / Σε αναβρασμό οι κτηνοτρόφοι

Σε αναβρασμό οι κτηνοτρόφοι

kthnotΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

Τέρμα πια στην φοροληστεία των κτηνοτρόφων

Όλοι στην συγκέντρωση την Τετάρτη 10 Ιούνη στις 11π.μ. στην Εφορία Χανίων

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν τηρεί τις προεκλογικές της υποσχέσεις σχετικά με τη φορολογία των κτηνοτρόφων. Συνεχίζει το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι φοροληστεία και όχι φορολογία των αγροτών και κτηνοτρόφων. Βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη μας, θα βάλουν 13% φορολογία από το πρώτο ευρώ χωρίς κανένα αφορολόγητο και 27,5% προκαταβολή και όσοι κτηνοτρόφοι δεν έχουν επαρκές εισόδημα, θα φορολογηθούν με τεκμήρια διαβίωσης που είναι επίσης πολύ υψηλά.

Οι μικροί και μεσαίοι κτηνοτρόφοι όλο το προηγούμενο διάστημα βλέπουν να τους χτυπάει το ένα πρόβλημα μετά το άλλο. Τα προϊόντα μας πωλούνται κάτω της τιμής του κόστους παραγωγής, ο κίνδυνος του καταρροϊκού πυρετού δεν πέρασε αλλά είναι πάλι προ των πυλών λόγω ανεπαρκών μέτρων πρόληψης, και η εξισωτική αποζημίωση δεν μας έχει δοθεί ακόμα στο σύνολο της, κα. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έχουμε και την άγρια φορολόγησή μας από την κυβέρνηση και το υπουργείο να μας λέει να κάνουμε υπομονή μέχρι το 2020.

Δεν πάει άλλο! Η υπομονή μας τελείωσε!

Διεκδικούμε:

 • Οικογενειακό αφορολόγητο όριο στα 30.000 ευρώ προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, (ενιαίο για έσοδα και επιδοτήσεις) καθώς και την κατάργηση των βιβλίων για τους αγρότες που έχουν τζίρο έως 40.000 ευρώ.
 • Κατάργηση της φορολόγησης με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.
 • Να μην ισχύσει η προκαταβολή 27.5% επί του φόρου.
 • Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα αγροεφόδια και τα κάθε είδους χαράτσια όπως ο ΕΝΦΙΑ.
 • Φορολόγηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο 45%
 • Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές – Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%.
 • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην χαθούν επιδοτήσεις και να εξασφαλιστεί από την κυβέρνηση το σύνολο της ενίσχυσης που δικαιούνται οι κτηνοτρόφοι.
 • Άμεση καταβολή του συνόλου της εξισωτικής αποζημίωσης στους δικαιούχους.
 • Αποζημίωση για τον καταρροϊκό πυρετό, μέτρα προστασίας από τώρα για το επόμενο διάστημα και τον κίνδυνο επανεμφάνισης του.
 • Να δοθεί το σύνολο των ενισχύσεων στους βοσκότοπους και το ζωικό κεφάλαιο.
 • Δωρεάν νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων.
 • Να δοθούν τα χρήματα του άρθρου 68 όπως γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια.
 • Να μην επιβαρυνθούν οι κτηνοτρόφοι με το κόστος εμβολιασμού για τον καταρροϊκό πυρετό

 

Αγροτικός Σύλλογος πρώην Δήμου Αρμένων

 

Κάλεσμα

 

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας, στη συνεδρίασή του αποφάσισε τη συμμετοχή στη διαμαρτυρία που οργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων  στην Εφορεία, με αφορμή τη συνέχιση της φοροληστείας των αγροτών, και από την σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Την Τετάρτη 10 Ιούνη στις 11 π.μ, στη Εφορεία

 

Διεκδικούμε:

 • Οικογενειακό αφορολόγητο όριο στα 30.000 ευρώ προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, (ενιαίο για έσοδα και επιδοτήσεις), καθώς και την κατάργηση των βιβλίων για τους αγρότες που έχουν τζίρο έως 40.000 ευρώ.
 • Κατάργηση της φορολόγησης με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.
 • Να μην ισχύσει η προκαταβολή 27,5% επί του φόρου.
 • Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα αγροεφόδια και τα κάθε είδους χαράτσια όπως ο ΕΝΦΙΑ.
 • Φορολόγηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο 45%.
 • Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές – Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Η Κυβέρνηση συνεχίζει την φοροαφαίμαξη των αγροτών

 

Όλοι στην συγκέντρωση ενάντια στην φοροληστεία την Τετάρτη 10 Ιούνη στις 11π.μ. στην Εφορία Χανίων

Η ΕΟΑΣΝΧ καταγγέλλει την φοροληστεία που γίνεται σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρά τις προεκλογικές ψεύτικες -όπως αποδείχτηκε- δεσμεύσεις των κομμάτων που την αποτελούν.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να ψηφίσει δυο φορολογικά νομοσχέδια την ίδια χρονιά. Το φορολογικό νομοσχέδιο που ισχύει από φέτος ψηφίστηκε το 2013 από την συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Η νέα συγκυβέρνηση υποσχέθηκε προεκλογικά ότι θα υπάρχει 12000 ευρω αφορολόγητο εισόδημα που τώρα το παραπέμπουν στο επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο αν και όποτε ψηφιστεί που στην καλύτερη περίπτωση θα ισχύει από το οικονομικό έτος 2016. Αυτό σημαίνει ότι φέτος και του χρόνου οι αγρότες θα φορολογηθούν με τον ίδιο τρόπο με 13% φόρο από το πρώτο ευρώ. Η προκαταβολή 27.5% που δίνουμε στην ουσία είναι δάνειο προς την κυβέρνηση και φυσικά δεν θα επιστραφεί στους αγρότες. Υπολογίζουν από την φοροληστεία σε βάρος των αγροτών να εισρεύσουν στα άδεια κρατικά ταμεία πάνω από 1 δισ. ευρώ. Μεγάλη αφαίμαξη θα υπάρχει με την καταβολή του ΦΠΑ που τον έκαναν τρίμηνο. Ούτε καν το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ δεν καταργούν που το είχαν κάνει σημαία προεκλογικά και λέγανε ότι θα είναι το πρώτο μέτρο που θα παίρνανε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ως κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένος να εφαρμόσει τα μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης γιατί είναι έσοδα του προϋπολογισμού του 2015 που πρέπει να είναι ισοσκελισμένος και να έχει πρωτογενές πλεόνασμα για να πληρωθούν οι δανειστές και να ενισχυθούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι.

Έτσι μας φορολογεί για πρώτη φορά με 13% από το πρώτο ευρώ καθαρού αγροτικού εισοδήματος μας επιβάλλει να πληρώσουμε φέτος ένα επιπλέον 27.5% στο φόρο ως προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος, ενώ στο αγροτικό εισόδημα περιλαμβάνονται και φορολογούνται και οι επιδοτήσεις όταν ξεπερνούν τις 12000 ευρώ. Δεν έχουμε κανένα αφορολόγητο ποσό ούτε έκπτωση φόρου.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι ότι το αφορολόγητο έως τις 12.000 ευρώ στις επιδοτήσεις που ψηφίστηκε, δε δίνει ουσιαστική φοροελάφρυνση ακόμη και αν εμφανίζουν ζημιά ή χαμηλό εισόδημα, θα φορολογηθούν με το τεκμαρτό εισόδημα, τα λεγόμενα τεκμήρια διαβίωσης. Για να κατανοηθεί καλύτερα τι θα συμβεί, αγρότης έγγαμος με ΙΧ αυτοκίνητο 1200 κυβικά και ιδιόκτητο σπίτι 90 – 100 τετραγωνικά ενώ πέρυσι δεν φορολογούνταν φέτος θα πληρώσει φόρο και προκαταβολή φόρου, 1740 ευρώ. Γενικά δεν θα υπάρξει αγροτική οικογένεια που να πληρώσει λιγότερο από 1500 – 2000 ευρώ φόρο.

Η ΕΟΑΣΝΧ καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα. Φτάνει πια η κοροϊδία, οι ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις, η άγρια φορολογία του λαού για να την βγάζουν καθαρή και αφορολόγητοι εφοπλιστές, βιομήχανοι, τραπεζίτες, μεγαλέμποροι.

Η νέα ΚΑΠ περικόπτει τις ενισχύσεις τουλάχιστον 50 – 60% ως το 2019, η κυβέρνηση τις φορολογεί, το ούτως ή άλλως μειωμένο εισόδημα μας φορολογείται με 13% από το πρώτο ευρώ ή θα πληρώνουμε τεκμαρτή φορολόγηση, το κόστος παραγωγής αυξάνει, οι τιμές πώλησης των προϊόντων μας είναι εξευτελιστικές και μας καλούν να ζήσουμε με το μισό εισόδημα από όσο είχαμε πριν 2 χρόνια.

Δεν πάει άλλο! Οργανώνουμε την πάλη μας! Με τους αγώνες μας θα διεκδικήσουμε την επιβίωση μας ανατρέποντας τις πολιτικές που μας οδηγούν στην φτώχεια, τον αφανισμό και το ξεκλήρισμα. Συντονίζουμε τα βήματα μας με τα άλλα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την ίδια πολιτική και την φοροληστεία.

Διεκδικούμε:

 • Οικογενειακό αφορολόγητο όριο στα 30.000 ευρώ προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, (ενιαίο για έσοδα και επιδοτήσεις) καθώς και την κατάργηση των βιβλίων για τους αγρότες που έχουν τζίρο έως 40.000 ευρώ.
 • Κατάργηση της φορολόγησης με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.
 • Να μην ισχύσει η προκαταβολή 27.5% επί του φόρου.
 • Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα αγροεφόδια και τα κάθε είδους χαράτσια όπως ο ΕΝΦΙΑ.
 • Φορολόγηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο 45%
 • Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές – Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%.

Η ΕΟΑΣΝΧκαλεί τους Αγροτικούς Συλλόγους σε όλα τα χωριά, με συσκέψεις, περιοδείες, εξορμήσεις τις επόμενες ημέρες να ενημερώσουν και να οργανώσουν την πάλη των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων του Νομού μας.

Δίνουμε αγωνιστική απάντηση στην φοροληστεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με συγκέντρωση στην Εφορία Χανίων την Τετάρτη 10 Ιούνη στις 11π.μ.

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Κάλεσμα για δυναμικό παρόν στις απεργιακές κινητοποιήσεις από το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

Μήνυμα του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για τις εργατικές κινητοποιήσεις της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου …

Σχόλια

Font Resize