Αρχική / ΚΛΙΚ / Σενάρια κομματικής και λοιπής πολιτικής κατανάλωσης

Σενάρια κομματικής και λοιπής πολιτικής κατανάλωσης

Τι θα λέγατε αν ακούγατε ότι ένα πάλαι ποτέ κραταιό πολιτικό κόμμα που έχει καταστεί σε απόκομμα, χάνει πια στην πράξη και τους πιο ένθερμους διαχρονικά υποστηρικτές του; Πιο εφικτό κρίνεται οι εναπομείναντες να προσχωρήσουν και αυτοί σε έτερο κόμμα, το οποίο όμως αντιθέτως, από απόκομμα γίνεται το νέο κραταιό κόμμα της σύγχρονης ελλαδικής πολιτικής πραγματικότητας. Αυτές είναι εκτιμήσεις ανθρώπου της τοπικής αυτοδιοίκησης που προσφέρει στον τόπο επί δεκαετίες.

Ο άνθρωπος αυτός θεωρεί πλέον πιο εφικτή την πολιτική μετακόμιση ή μεταστέγαση, παρά την αναγέννηση του χρεοκοπημένου πολιτικού σπιτιού που μάλλον πνέει τα λοίσθια.. Είναι όμως τέτοιου βαθμού η πολιτική ρευστότητα στην Ελλάδα που κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει με σιγουριά κάτι από τα παραπάνω..

Το άλλοτε απόκομμα που γίνεται σύγχρονο κραταιό κόμμα έχει να αντιμετωπίσει τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό εφιάλτες και «Εφιάλτες», μέσα-έξω στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην παράταξη. Το άλλοτε κραταιό κόμμα που έγινε απόκομμα προσπαθεί με νέα πιο «γλυκιά» συνάμα μεστή και σοβαρή προσέγγιση να ανακτήσει κάτι από τα πολλά όσα έχασε..

Όμως όλα θα καθοριστούν μάλλον από τον αστάθμητο και αστάθμιστο ευρωπαϊκό παράγοντα με λίγες ΗΠΑ, αν ανησυχήσουν πάλι λίγο.. τουτέστιν να μην υπάρξουν νέες «αριστερές» ή/και κατά της λιτότητας κυβερνήσεις στην Ευρώπη. Ιρλανδία, Ισπανία και Πορτογαλία κινούνται στο κλίμα των εκλογών, όπως και η Ελλάδα με την «άπλετη δημοκρατία» των τελευταίων ετών που καταναλώνεται σε εκλογικές αναμετρήσεις όλων των ειδών!

Αυτή λοιπόν θα είναι η «ευκαιρία» και για το παλιό απόκομμα να γίνει λιγότερο αριστερό και λίγο πιο κεντρώο κόμμα και για τους «ημι-άστεγους» (με το ένα πόδι έξω) της τοπικής αυτοδιοίκησης, να τολμήσουν την μετακόμιση!

Εδώ θα είμαστε να δούμε ποιον ρου θα λάβουν τελικά τα πράγματα, οι καταστάσεις, οι άνθρωποι, οι απάνθρωποι και τα «πολιτικά μαγαζιά».

Στο Ρέθυμνο την Κυριακή 8 Νοεμβρίου θα πάμε παρέλαση; Θα ψηφίσουμε;

Τόσες αργίες χαμένες..

-Πφφ!

-Σσσ..ςς!

endexomeno eklogon (1) endexomeno eklogon (2)

Check Also

Ξυδάκης – Οι συγκλίσεις θα προκύψουν μετά τις εκλογές

www.ert.gr Σίγουρα δείχνει μια διάθεση προοδευτικής συμπερίληψης. Είναι σε θετική κατεύθυνση, επεσήμανε για τα πρώτα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize