Αρχική / NEWS VIDEOS / Πώς το διαδίκτυο ενισχύει τον τουρισμό και γιατί η Κρήτη έχει μείνει πίσω
Στράτος Μπερέτης Πρόεδρος Τουριστικών Πρακτόρων Ρεθύμνου

Πώς το διαδίκτυο ενισχύει τον τουρισμό και γιατί η Κρήτη έχει μείνει πίσω

 [embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=MHCJTEk8jJM[/embedyt]

Στην κορυφή των αναζητήσεων μέσω κινητού για διακοπές η.. Κρήτη!

Οι αναζητήσεις μέσω κινητών για διακοπές στην Ελλάδα αυξήθηκαν μέσα στον χρόνο κατά 72%, ενώ στην κορυφή των αναζητήσεων βρέθηκαν η Αθήνα, η Ρόδος, η Μύκονος, η Κως και η Κρήτη. Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν από την Google σε εκδήλωση που πραγματοποίησε στην Αθήνα για τη βέλτιστη αξιοποίηση των ψηφιακών πλατφορμών στον τουρισμό, με κοινό εκπροσώπους και ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων. Σύμφωνα με έρευνα της Google, μέχρι το 2016 το 37% των πωλήσεων στα ξενοδοχεία της Ευρώπης θα γίνεται διαδικτυακά. Οι μηχανές αναζήτησης παραμένουν το σημείο εκκίνησης στο διαδικτυακό ταξίδι για τους χρήστες.

Οι ταξιδιώτες, είτε προγραμματίζουν ένα ταξίδι είτε περιηγούνται σε μία πόλη για πρώτη φορά είτε μοιράζονται αναμνήσεις από τις διακοπές τους, χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο με όποια συσκευή έχουν εύκαιρη. Ειδικότερα, έχει υπολογιστεί ότι οι χρήστες κατά μέσο όρο πριν κάνουν κάποια κράτηση περνούν 2,4 εβδομάδες ψάχνοντας για ξενοδοχεία. Στην αναζήτησή τους επισκέπτονται περί τις 18 ιστοσελίδες ξενοδοχειακών μονάδων.

Η Google θεωρεί πως το γεγονός ότι 51% των νοικοκυριών της Ε.Ε. χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για τα ταξίδια τους αποτελεί ευκαιρία για τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τα εργαλεία για να βρουν τον ταξιδιώτη στις διαφορετικές στιγμές αναζήτησης και απόφασης για τις διακοπές τους.

Στράτος Μπερέτης Πρόεδρος Τουριστικών Πρακτόρων Ρεθύμνου
Στράτος Μπερέτης Πρόεδρος Τουριστικών Πρακτόρων Ρεθύμνου

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Η Google έρχεται στην Κρήτη… – Τριήμερο Developers Festival Greece 2018

Έρχεται για 6η συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα το Developers Festival που διοργανώνεται παγκοσμίως σε πάνω …

Σχόλια

Font Resize