Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / “Πώς να σώστε μια ζωούλα” – Όταν κινδυνεύει το ζωάκι μου, η ίδια μου η ζωή!

“Πώς να σώστε μια ζωούλα” – Όταν κινδυνεύει το ζωάκι μου, η ίδια μου η ζωή!

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=H2Rr6nK2uSE[/embedyt]

Με επιτυχία η εκδήλωση του Δήμου Χανίων για την παροχή πρώτων βοηθειών σε ζώα συντροφιάς

Με συμμετοχή πλήθους δημοτών πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015, η ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα: “Πώς να σώστε μια ζωούλα” για την παροχή πρώτων βοηθειών σε ζώα συντροφιάς από το Δήμο Χανίων.

Οι κτηνίατροι του Δήμου Χανίων, Ντόρα Γαβριήλ και Αντιγόνη Ρωμανιά παρουσίασαν αναλυτικά τη διαδικασία παροχής πρώτων βοηθειών. Πρωταγωνιστής της εκδήλωσης ο υπέροχος «Μπούκης» ένα αξιολάτρευτο Γκόλντεν Ριτρίβερ, ο οποίος υπήρξε άριστος συνεργάτης των κτηνιάτρων.

mpoukis seminario diasosis (5)
Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους η κα. Ντόρα Γαβριήλ τόνισε: «Σκοπός της συνάντησης είναι η ενημέρωση για το πώς μπορούμε να σώσουμε μια ζωή τα πρώτα λεπτά εάν έχουμε τη γνώση να δράσουμε. Τα τρία βήματα για να σταθεροποιήσουμε μια κατάσταση είναι, η προσέγγιση, μετά η ακινητοποίηση του ζώου και τέλος η προσφορά βοήθειας, μέχρι να το πάμε στο κτηνίατρο. Αν ο κόσμος γνώριζε περισσότερα πράγματα ίσως να είχαν σωθεί αρκετά ζώα. Το πρόβλημα έγκειται στο ό,τι η άγνοια και η έλλειψη γνώσης μας φοβίζουν και μας εμποδίζουν να δράσουμε».
Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Γιάννης Μαράκης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Πρασίνου, Μιχάλης Κοτζαμιχάλης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φιλοζωικών συλλόγων, κ.α.

mpoukis seminario diasosis (1) mpoukis seminario diasosis (2) mpoukis seminario diasosis (3) mpoukis seminario diasosis (4) mpoukis seminario diasosis (6) mpoukis seminario diasosis (7) mpoukis seminario diasosis (8) mpoukis seminario diasosis (9) mpoukis seminario diasosis (10)

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Ρέθυμνο: Σε 2.505 αδέσποτα ζώα έγινε στείρωση στον ειδικό χώρο στο Ζουρίδι μέσα σε 2 χρόνια! – Και μετά τι γίνεται;

Μετά από καταγγελία για πλημμελή λειτουργία του δημοτικού κτηνιατρείου Ρεθύμνου, δόθηκαν εξηγήσεις για το ιδιότυπο …

Σχόλια

Font Resize