Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για την Πανορθόδοξη Σύνοδο

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για την Πανορθόδοξη Σύνοδο

Ασταμάτητα εργάζονται τα συνεργεία του δήμου, της μονής Οδηγήτριας και της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τους υψηλούς φιλοξενούμενους της Πανορθόδοξης Συνόδου.

Ο Δήμος Πλατανιά έχει προβλέψει και παράλληλες εκδηλώσεις, ώστε να μείνουν με τις καλύτερες εντυπώσεις για το νησί,ενώ ο Δήμος Κισσάμου, θα ανακηρύξει σε Επίτιμους Δημότες τους 14 Προκαθημένους της Ορθοδοξίας.

Τι κι αν οι Προκαθήμενοι της Ορθοδοξίας δε φαίνεται να έρχονται αρραγείς στην Αγία και Μεγάλη Ιερά Σύνοδο των Ορθοδόξων Εκκλησιών; Μπορεί να υπάρχουν κλυδωνισμοί, όμως οι Κρητικοί και δη οι κάτοικοι του Κολυμπαρίου, αισθάνονται μεγάλη τιμή και υπερηφάνεια και είναι έτοιμοι να επιδείξουν τα πιο φιλόξενα αισθήματά τους στους χιλιάδες επισκέπτες ανά τον κόσμο: στους ιερωμένους, τη συνοδεία τους και τους δημοσιογράφους.

Οι δήμοι Πλατανιά και Κισσάμου στα Χανιά, ετοιμάζονται πυρετωδώς για τις εργασίες της Συνόδου. Εργασίες περίφραξης, εξωραϊσμού και συντήρησης του δικτύου ηλεκτροδότησης συντελούνται από δεκάδες διαφορετικά συνεργεία. Χαρακτηριστικό είναι ότι ξηλώθηκε ακόμα και ο φωτισμός του λιμένα Κολυμπαρίου για να συντηρηθεί. Στο κόκκινο οι εργασίες συντήρησης και στη Μονή Παναγίας Οδηγήτριας Κυρά Γωνιάς, ενώ στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης επικρατεί κλίμα ηρεμίας με τις εργασίες να εκτελούνται διακριτικά.

Τον διεθνή αντίκτυπο της Συνόδου τόνισε ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, διαβεβαιώνοντας ότι το δημοτικό σύστημα είναι πανέτοιμο για να μεταλαμπαδεύσει τη γνήσια κρητική φιλοξενία σε όλους τους υψηλούς επισκέπτες και τους δημοσιογράφους που αναμένεται να ξεπεράσουν τους 1.000! Ο τέως Δήμαρχος Κολυμπαρίου, Μανώλης Ροσμαρής, χαρακτήρισε τη Σύνοδο ως μεγάλης και ιστορικής σημασίας γεγονός για την εκκλησία και την κοινωνία με τους κατοίκους να είναι ήδη πανέτοιμοι να υποδεχτούν τους πάντες στο Κολυμπάρι.

Είναι η πρώτη Πανορθόδοξη Σύνοδος μετά το Σχίσμα των Εκκλησιών του 1053 και θα στείλει σε όλο τον κόσμο μήνυμα ενότητας των Ορθοδόξων Εκκλησιών, σε αυτό ευελπιστεί και ο Δήμαρχος Κισσάμου, Θοδωρής Σταθάκης για όλους τους ανθρώπους της Γης ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Ο Δήμος Κισσάμου μάλιστα, θα ανακηρύξει και τους 14 Προκαθημένους της Ορθοδοξίας σε Επίτιμους Δημότες Κισσάμου.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Νέα Κρήτη

proetoimasies panorthodoxi synodos (7)proetoimasies panorthodoxi synodos (8)proetoimasies panorthodoxi synodos (1)proetoimasies panorthodoxi synodos (2)proetoimasies panorthodoxi synodos (3)proetoimasies panorthodoxi synodos (4)proetoimasies panorthodoxi synodos (5)proetoimasies panorthodoxi synodos (6)

Check Also

Στο Ρέθυμνο βρέθηκε δημοτικό αυτοκίνητο που είχε κλαπεί από έτερο δήμο του νησιού

flashnews.gr Υπάλληλοι του δήμου μεταβαίνουν στο Ρέθυμνο για να το παραλάβουν ενώ σύμφωνα με πληροφορίες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize